Μνήμες «Παπαθεμελή» ξύπνησαν με το νέο ωράριο των μπαρ στο Κολωνάκι

Μνήμες από την εποχή των μέτρων Παπαθεμελή ξύπνησαν από την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για το ωράριο των μπαρ σε συγκεκριμένες οδούς του Κολωνακίου

Με απόφασή του τις τέσσερις πρώτες εργάσιμες ημέρες τα μπαρ θα μπορούν να παίζουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και τις αργίες θα έχουν μία ώρα επιπλέον, δηλαδή μέχρι τη 01:00.

Χθές το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα, οι επιχειρηματίες όχι μόνο έκλεισαν την μουσική αλλά δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο την ένταση της ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή όπως την χαρακτήρισαν απόφαση του δήμου Αθηναίων.

Η απόφαση του

Δήμου Αθηναίων έρχεται να αλλάξει το πλαίσιο με σκοπό να τηρούνται οι κανόνες αν και αυτό όπως διευκρινίζει είναι μέλημα της αστυνομίας. Το ρεαλιστικό ωράριο ωστόσο σύμφωνα με ανθρώπους του δήμου είναι και πιο εύκολο να τηρηθεί.

Για τον έλεγχο της τήρησης των περιορισμών σχεδιάζεται η δημιουργία μικτών κλιμακίων ΕΛ.ΑΣ και δημοτικής αστυνομίας.

Εξαίρεση αποτελεί η Παρασκευή, όταν θα δικαιούνται να παίζουν για μία ώρα επιπλέον, έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Το ίδιο θα ισχύει τα Σάββατα και τις αργίες.

Τις Κυριακές, αντίθετα, θα ισχύει το ωράριο των καθημερινών.

Στη απόφαση αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρελάς, «η κατάσταση στην περιοχή του Κολωνακίου είχε ξεφύγει. Η δημοτική κοινότητα ακούγοντας τα παράπονα των κατοίκων πήρε αυτή την απόφαση για να μην γίνει σε όλα τα χαρακτηριστικά του Γκάζι επειδή υπάρχουν γύρω και κατοικίες». «Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα μειωθεί», τόνισε. «Ήδη υπάρχουν στοιχεία και καταστήματα που σταματούν να λειτουργούν με ανοιχτές πόρτες και υαλοπετάσματα» ανέφερε ο κ Βαρελάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα