Μητσοτάκης: «Θα προστατεύσουμε την δημοκρατία από εγκληματικές οργανώσεις»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση στα social media, λίγη ώρα μετά την κατάθεση τροπολογίας κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπογράμμισε ότι:

«Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική

διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας" ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και εμποδίζει τους καταδικασμένους ως εγκληματίες, να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ως τυπικοί ή άτυποι επικεφαλής πολιτικών σχημάτων.

Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον 'Αρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα" σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι "μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΝΑΡΤΗΣΗ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΗΛΙΑΣ_ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ #ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis