Μητσοτάκης: «Σήμερα έχουμε μία μεγάλη έκρηξη επενδύσεων»

«Σήμερα έχουμε σε όλη την Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ηπείρου μια μεγάλη έκρηξη επενδύσεων, από τον τουρισμό μέχρι τη μεταποίηση, μέχρι τον πρωτογενή τομέα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός από την Πάργα.

«Αποκρούσαμε τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο. Στηρίξαμε την κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας, είπαμε «όχι» σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από τη γειτονική Τουρκία, θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», σχολίασε

ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάργα.

«Στηρίξαμε την κοινωνία και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Όταν εκτινάχθηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που έδωσε επιδότηση σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο όμως ήταν παγκόσμιο πρόβλημα, δεν το δημιουργήσαμε εμείς», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Πέρυσι είχαμε μια εξαιρετική τουριστική περίοδο. Εκτιμώ ότι φέτος τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα και όλα αυτά δεν είναι τυχαία, ξέρετε. Ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς. Διότι όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη χώρα στην διάρκεια του κορονοϊού επενδύσαμε στην Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό». είπε χαρακτηριστικά.

Έκρηξη επενδύσεων

«Σήμερα έχουμε σε όλη την Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ηπείρου μια μεγάλη έκρηξη επενδύσεων, από τον τουρισμό μέχρι τη μεταποίηση, μέχρι τον πρωτογενή τομέα. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Διότι δεν μπορούμε, φίλες και φίλοι, να εξασφαλίσουμε καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα εάν δεν έχουμε επενδύσεις, εάν δεν στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, αν δεν αποδαιμονοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα.

Αλλά πρώτα και πάνω από όλα, και για αυτό δεσμεύομαι για την δεύτερη τετραετία, θέλουμε καλούς, καλύτερους μισθούς από αυτούς που έχουμε σήμερα. Και θα τους έχουμε. Κρατήστε αυτή τη δέσμευσή μου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γιατί εμείς πήραμε τον κατώτατο από τα 650 και τον πήγαμε στα 780 ευρώ. Και τα παιδιά τα οποία δουλεύουν εδώ, σε καταστήματα, με πρώτο μισθό, ξέρουν πόσο σημαντική ήταν αυτή η στήριξη, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου οι τιμές αυξάνονται, όπως σας είπα όχι με δική μας υπαιτιότητα», σημείωσε.

Στήριξη Δημοσίων Υπαλλήλων

«Χθες είχα την ευκαιρία να εξειδικεύσω σε λίγο μεγαλύτερο βάθος το πώς αντιλαμβάνομαι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Εδωσα πρωτίστως έμφαση στους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παιδιά και είπα: θα αυξήσω το οικογενειακό επίδομα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά. Επειδή ξέρω πόσο δύσκολο είναι σήμερα να έχεις οικογένεια με δύο και με τρία παιδιά, να πρέπει να μεγαλώνεις τα παιδιά και ταυτόχρονα να προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα»

Στέγη νέων ζευγαριών

«Βέβαια, έχουμε και μία συνολική πολιτική στήριξης των νέων ζευγαριών, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έχει ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία, πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση. Θέλουμε και τα νέα παιδιά να ξέρουν ότι δεν είναι καταδικασμένα να ζουν στο ενοίκιο, ότι μπορούν να αποκτήσουν ένα σπίτι και να αφιερώνουν μία δόση δανείου χαμηλότερη από το ενοίκιο το οποίο θα πλήρωναν.

Μόνο που τώρα θα τους μείνει το σπίτι, ενώ αλλιώς τα λεφτά ουσιαστικά είναι λεφτά τα οποία είναι "πεταμένα"», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΠΑΡΓΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Σήμερα,mitsotakis, simera