Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ακούστε με καλά! Δεν σώσατε καμία Μακεδονία δώσατε εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες»

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας τις κοινωνικές παροχές που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα

παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο.

Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία.

Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας.

Θα ξαναπώ ότι η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα. Μόνο που η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια.

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας.

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας.

Υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Στοίχισε περισσότερα από 100 δις. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο.»

Παράλληλα, συμπλήρωσε τα εξής:

«Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων κι η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία αποτελούν, πλέον, τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες θρηνήσαμε τον εκατοστό νεκρό από την τραγική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Χρωστάμε στις οικογένειές τους να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Την ίδια ώρα, Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Εκεί όπου, με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα. Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο.»

Επισήμανε, μάλιστα, πως «Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο.

Πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος! Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου.»

Την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Βαγγέλης Μειμαράκης θα οδηγήσει τη ΝΔ στη μάχη των ευρωεκλογών, έκανε στην ομιλία του κλείνοντας το 12ο Συνέδριο του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα