Μητσοτάκης: Μείωση σε 13% στον ΦΠΑ στα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς για πέντε μήνες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό που ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ. Το σύνολο των μέτρων για τη στήριξη και επανεκκίνηση της οικονομίας από την αρχή της κρίσης θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ.

Οπως ανέφερε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους επόμενους πέντε μήνες μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισητήρια στα ΜΜΜ ενώ παράλληλα μειώνεται σε προϊόντα καφέ, μη αλοολούχα ποτά αλλά και στα εισιτήρια

των θερινών σινεμά.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Για τους επόμενους πέντε μήνες μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση.

Σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, μειώνουμε τον ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά.

Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα. Και θα ενισχυθούν περισσότερο με ειδικές πρόνοιες στις εβδομάδες που έρχονται.

Οι μειώσεις σε εισιτήρια αλλά και στα παραπάνω προϊόντασ θα ισχύσουν από 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα