Μητσοτάκης: «Η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση»

«Η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο για την αύξηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων.

«Η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων

ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση. Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες σε περισσότερα παιδιά σε όλη την επικράτεια» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1392163928713703426?s=20}

Διπλάσια Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία από την επόμενη χρονιά - Σε ποιες περιοχές

Ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) στην Ελλάδα διευρύνεται και από την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 καθώς θα λειτουργήσουν συνολικά 50 νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία τα οποία θα προστεθούν στα 62 ΠΠΣ σήμερα. Συγκεκριμένα πρόκειται να δημιουργηθούν 41 Πειραματικά και 9 Πρότυπα Σχολεία.

Οι θέσεις στα νέα Πειραματικά Σχολεία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες καθώς γονείς που πληροφορήθηκαν ότι θα λειτουργήσει κάποιο Πειραματικό Σχολείο στην περιοχή τους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Μετα την δημιουργία των 50 νέων ΠΠΣ, Πειραματικά θα υπάρχουν πλέον και στις 13 περιφέρειες της χώρας, από 10 τώρα και Πρότυπα στις 10 από τις 13 περιφέρειες.

Η διαφορά μεταξύ τους έγκειται στο ότι τα Πρότυπα είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και στη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, τα δε Πειραματικά είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού.

Δείτε εδώ τις περιοχές

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΡΟΤΥΠΑΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Πρότυπων, Πειραματικών,mitsotakis, protypon, peiramatikon