Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο αυτοί λύνουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, εμείς κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη»

«Εμάς, δεν μας αφορά καθόλου τι γίνεται στην αντιπολίτευση. Όσο αυτοί θα προσπαθούν να λύνουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, εμείς θα κατεβάζουμε το κεφάλι και με σεμνότητα θα εργαζόμαστε να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη», ανέφερε ο πρωθυπουργός από την Κερατέα την οποία επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και μήνυμα ενάντια στην αλαζονεία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υπενθύμιση

του εκλογικού αποτελέσματος της ΝΔ «δεν είναι για εμάς μία συνταγή αλαζονείας, αλλά μία υπενθύμιση της μεγάλης ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες».

Όπως είπε, ευθύνη της κυβέρνησης είναι «να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη, να αντιμετωπίζουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία γεννά η ίδια η καθημερινότητα και να ισχυροποιούμε τον ρόλο και τη θέση της Ελλάδας σε μία περιοχή η οποία βλέπετε ότι αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα και πολλές γεωπολιτικές προκλήσεις».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο ζήτημα της ακρίβειας με αφορμή και την επίσκεψη που έκανε το πρωί σε σούπερ μάρκετ για να διαπιστώσει την εξέλιξη του προγράμματος για μόνιμη μείωση τιμών.

«Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο ξέρω ότι δοκιμάζει κάθε νοικοκυριό και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και να βλέπετε τις τιμές να ανεβαίνουν, θέλω να ξέρετε όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε δύο επίπεδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης:

«Πρώτον, μέσα από παρεμβάσεις όπως το "Καλάθι του Νοικοκυριού" και τη "Μόνιμη Μείωση Τιμών" κατά 5% για έξι μήνες, να συγκρατήσουμε τις τιμές σε αποδεκτά επίπεδα.

Και, δεύτερον, να βάζουμε συνεχόμενα πρόστιμα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να κερδοσκοπούν πάνω σε αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση».

«Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά να ξέρετε ότι και εγώ προσωπικά και το Υπουργείο και όλοι οι εποπτικοί φορείς, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, θα φροντίζουν ανά πάσα στιγμή να εντοπίζουν κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας, να επιβάλλουν τα απαραίτητα πρόστιμα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος επανέλαβε ότι αποτελεί κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης η βελτίωση των μισθών για την επόμενη τετραετία και την κάνουμε πράξη, και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και πρόσθεσε ότι σε δύο μήνες από τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν για πρώτη φορά σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους εδώ και 12 χρόνια.

#ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Όσο,mitsotakis, syriza, oso