Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση η Γενοκτονία των Ποντίων

Την δέσμευση της ΝΔ να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση η γενοκτονία των Ποντίων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ειδική συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης του Πόντου.

«Σήμερα η ΝΔ έθεσε το θέμα αυτο και στον ΟΗΕ» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας πως είναι «προσωπική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωση να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για αυτό». Παράλληλα προανήγγειλε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα θέσουν το θέμα διεθνοποίησης της γενοκτονίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Επιπλέον έστειλε μήνυμα στην Τουρκία

λέγοντας πως η αναγνώριση της ιστορικής πραγματικότητας θα ήταν μια γενναία και απελευθερωτική πράξη και για τους γείτονες μας. «Λυπάμαι που μένουν ακόμα εγκλωβισμένοι σε μια στρεβλή και παραμορφωμένη ανάγνωση της ιστορίας» συμπλήρωσε.

«Αυτό το εθνικό καθήκον δεν θα ανασταλεί όσο κι αν κάποιοι επιμένουν σε μια ανιστόρητη άρνηση των τραγικών γεγονότων» τόνισε. Ο ίδιος επισήμανε ότι η ένταξη των προσφύγων Ποντίων στον κορμό του ελληνικού κράτους ήταν μια τεράστια επιτυχία καθώς υπερασπίστηκαν την Ελλάδα με κάθε τρόπο. Τέλος, καταδίκασε την δολοφονική επίθεση ενός νέου στην χθεσινή εκδήλωση μνήμης στην Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα