Μητσοτάκης από Βουλή: Οι μειώσεις φόρων και οι αυξήσεις μισθών είναι μόνιμα μέτρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή για το νομοσχέδιο

του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το οποίο, όπως ανέφερε, «σηματοδοτεί την συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντας περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

«Μένουμε πιστοί στα συνθήματά μας: Το λέμε και το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο προυπολογισμός των μέτρων που ψηφίζουμε είναι 4,4 δις την τετραετία.

Όπως είπε, το ετήσιο καθαρό όφελος για κάθε δημόσιο υπάλληλο θα είναι στα 800 ευρώ και σε συνδυασμό με τις παράλληλες φοροελαφρύνσεις θα αγγίξει τα 1500 ευρώ, έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο.

«Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας, αυτή η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής και σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μίας ακόμη επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε ως βασικές προτεραιότητες την ενίσχυση εισοδήματος, την αντιμετώπιση του κύματος εισαγόμενης ακρίβειας και την ιδιαίτερη στήριξη στους πιο ευάλωτους, στην οικογένεια και στη νέα γενιά.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι παραμένουν ως προτεραιότητες η συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης, η δημοσιονομική ισορροπία που δεν θα τεθεί ποτέ σε αμφισβήτηση από την κυβέρνηση και η σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι και η εποπτεία της αγοράς με εντατικούς ελέγχους. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς, σημείωσε χαρακτηριστικά.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΒΟΥΛΗ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΜΙΣΘΟΙ #ΦΟΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα