Μητσοτάκης από Λάρισα: «Προτεραιότητα οι διασώσεις - να είμαστε ενωμένοι» - Επιστολή στην ΕΕ για στήριξη

Η διάσωση πολιτών είναι η πρώτη προτεραιότητα μετά από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε ενότητα για να ξεπεραστεί αυτή η «αναποδιά».

Δηλώσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις δηλώσεις στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες

των θυμάτων της κακοκαιρίας Daniel.

«Πρώτη προτεραιότητα για τις επόμενες ημέρες είναι να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να εκκενώσουμε τους συμπολίτες από μέρη που ενδεχομένως να κινδυνεύουν, είτε από αέρως, είτε χρησιμοποιώντας λέμβους, είτε ειδικά οχήματα του Στρατού.
15 ελικόπτερα επιχειρούν και τα μέσα διαρκώς θα ενισχύονται», τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε: «Το καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν όμως προβλήματα στην απόληξη του Πηνειού και απαιτείται ακόμα η μέγιστη δυνατή εγρήγορση και να ακολουθούν οι πολίτες τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

»Άμεσα ξεκινά και η δρομολόγηση της διαδικασίας αποκατάστασης των ζημιών και κυρίως της ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων- ξεκίνησε από σήμερα στις περιοχές όπου μπορούμε να παρέμβουμε. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η χώρα έχει και τις οικονομικές δυνατότητες και τον μηχανισμό γρήγορης αρωγής ώστε να δουν γρήγορα οι πολίτες την ανακούφιση που μπορεί να τους παρέχει το κράτος για να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.

»Έχω ήδη εκκινήσει την διαδικασία να διεκδικήσουμε από την ΕΕ την μέγιστη δυνατή στήριξη που η πατρίδα μας αξίζει να λάβει Έχω στείλει επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να διευρευνήσουμε όλα τα πιθανά εργαλεία για πρόσθετη στήριξη ώστε η ευρωπαϊκή στήριξη να μην μένει στα λόγια αλλά να εκδηλώνεται στην πράξη. Έχουμε επίσης εκκινήσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να εξασφαλίσουμε δάνειο με πολύ ευνοϊκούς όρους για να κάνουμε άμεσα παρεμβάσεις στα έργα υποδομής που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

»Να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση Δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε εδώ και στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την μεγάλη αναποδιά και να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε αυτά που η φύση με τόσο πρωτοφανή μανία κατέστρεψε».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ #ΛΑΡΙΣΑ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Λάρισα, Προτεραιότητα, - Επιστολή,mitsotakis, larisa, proteraiotita, - epistoli