Μήνυμα ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας: «Οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους»

Με επιστολή τους, οι φορείς τουρισμού της Κέρκυρας απαντούν στις «ψευδείς ειδήσεις σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και διευκρινίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί την περίοδο των πυρκαγιών στους ορεινούς όγκους του βορείου τμήματος.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκκένωση σε ξενοδοχείο του νησιού, με εξαίρεση αυτής που έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους πριν λίγες μέρες σε δύο περιοχές

της Β.Α. Κέρκυρας και διήρκησε μια βραδιά, σημειώνουν οι τουριστικοί φορείς.

Πυροσβεστική (με επίγεια και εναέρια μέσα), εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών κατέβαλαν ακατάπαυστη προσπάθεια για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η συνεργασία των τουριστικών φορέων με την Πυροσβεστική υπηρεσία, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τους εκπροσώπους των Δήμων, το Λιμενικό, την Δασική υπηρεσία και τις εθελοντικές ομάδες ήταν άμεση και συνεχής, με κύριο μέλημα όλων των εμπλεκομένων την ασφάλεια των τουριστών και των κατοίκων του νησιού μας.

Όπως τονίζουν παράλληλα, «οι επισκέπτες της Κέρκυρας απολαμβάνουν απρόσκοπτα τις διακοπές τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα».

Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε προκειμένου να έχετε καθαρή εικόνα των εξελίξεων, ενώ παραμένουμε στην διάθεσή σας για όποια περεταίρω διευκρίνιση.

Απευθύνουμε δε ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα ΜΜΕ που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Κέρκυρα αυτήν την περίοδο λόγω των πυρκαγιών, να στείλουν τους ανταποκριτές τους να τους φιλοξενήσουμε και να τους μεταφέρουμε στην Βόρεια Κέρκυρα, προκειμένου να καταγράψουν τα γεγονότα ακριβώς ως έχουν στο νησί προς αποκατάσταση της αλήθειας.

#ΚΕΡΚΥΡΑ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ #ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα