«Μήνυμα» με εκρηκτικό μηχανισμό σε καθηγητή του ΑΠΘ

Ο καθηγητής του ΑΠΘ δέχτηκε επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει.

Ο ίδιος μιλάει για επιχειρησιακή αναβάθμιση ανθρώπων που επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική, με την αστυνομία να προσπαθεί να φτάσει στους δράστες.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, εξέδωσε ανακοίνωση για την στοχοποίηση και τρομοκρατική

ενέργεια κατά του Επίκουρου Καθηγητή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, η τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας αποτελεί πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του κοινού ποινικούδικαίου, που υπερβαίνει τον χώρο του πανεπιστημίου και εξελίσσεται σε κυνήγι μαγισσών.

Τι δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης

«Δεν μιλάμε μόνο για παρεμβάσεις ή παραστάσεις διαμαρτυρίας, να πετάξεις τρικάκια, να πετάξεις χρώματα ή να χειροδικήσεις, που έχουμε δει να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε βάρος συναδέλφων μου. Εδώ μιλάμε για κάτι που συνιστά επιχειρησιακή αναβάθμιση ανθρώπων που επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική. Μιλάμε για ευθύτατη προσβολή της ακαδημαϊκής ελευθερίας, στη δική μου θέση θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος» δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, στο Epsilon.

«Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Αν ήμουν αυτή τη στιγμή οικογενειάρχης προφανώς θα ήμουν στα «κάγκελα», γιατί δεν θα ήταν μόνο η δική μου ζωή σε κίνδυνο, θα ήταν και η οικογένεια μου» συμπλήρωσε.

Πηγή: seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα