«Μήδεια του Κορδελιού»: Δολοφόνησε τα παιδιά της με δηλητήριο, τι λέει σήμερα παιδίατρος που ήταν στην ομάδα των γιατρών (βίντεο)

Έδωσε συνέντευξη η παιδίατρος και διευθύντρια ΕΣΥ, Σοφία Καραγιαννοπούλου-Κόγιου, η οποία τον Ιούλιο του 1985, κάνοντας τότε την ειδίκευση της, είχε βρεθεί στην ομάδα γιατρών που αντιμετώπισε την «Μήδεια του Κορδελιού». Η ίδια μιλάει ξανά για τα κοινά στοιχεία που έχει με την υπόθεση της Πάτρας και την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η αποκαλούμενη «Μήδεια του Κορδελιού» δολοφόνησε με δηλητήριο τα δύο της παιδιά ενώ επιχείρησε να σκοτώσει και το τρίτο.

Η κ. Καραγιαννοπούλου εξιστορεί τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

«Ύστερα από 36 χρόνια, αναπήδησαν στην μνήμη

μας εικόνες που έχουν πολλά κοινά με την υπόθεση της Πάτρας. Το 1985, ήταν μία υπόθεση παιδοκτονίας, που η μητέρα ήταν αυτή που είχε δηλητηριάσει τα δυό της παιδιά, στη Β’ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Επιχείρησε ωστόσο να δηλητηριάσει και το τρίτο παιδάκι της, το πιο μικρό κοριτσάκι.

Πρώτη πέθανε η Μαρία, η οποία ήταν 6 ετών, και πήγε στο νοσοκομείο με μία ασυνήθιστη κατάσταση ύπνου, φοβερής υπνηλίας που δεν μπορούσε να εξηγηθεί, έκανε σπασμούς. Αφού πέθανε το πρώτο κοριτσάκι, μετά από λίγο καιρό ήρθε το 7χρονο αγοράκι της, το οποίο παρουσίαζε έναν ασυνήθιστο λήθαργο, κάτι που επίσης δεν μπορούσε να εξηγηθεί.

Σε εκείνο το στάδιο, ήταν η διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής τότε, η οποία είχε την γνώση και την ευστροφία, καθώς και την ευαισθητοποίηση, και έστειλε το παιδί στην Αγγλία, μήπως πουν κάτι περισσότερο οι γιατροί εκεί», ανέφερε αρχικά.

«Στην έλευση του 3ου παιδιού, θεωρήθηκε ύποπτο η Ίδια η Διευθύντρια, απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα. Έστειλε αστυνομικίνες να παριστάνουν τις γιατρούς, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα. Αργότερα, πάνω σε έναν παροξυσμό βήχα, ένας ειδικευόμενος γιατρός κατάφερε να πιάσει ένα χάπι από το στόμα του παιδιού, το οποίο έβγαλε από το στόμα του παιδιού όσο έβηχε.

Εκεί φάνηκε ότι αυτό το χάπι ήταν βαρβιτουρικό και έπειτα έγινε η σύλληψη, με την ομολογία της μητέρας, για αυτό το περιστατικό αλλά και ομολογία για τις προηγούμενες δολοφονίες», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα