Μεταθέσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων του ΕΚΑΒ: Τι ορίζει νέα τροπολογία

Θέματα αναφορικά με το καθεστώς που διέπει τις μετακινήσεις και μεταθέσεις υπαλλήλων του κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ρυθμίζει τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις».

Ειδικότερα, με την τροπολογία καθορίζεται το καθεστώς μετακίνησης γενικά, αλλά και ειδικότερα για την αντιμετώπιση έκτακτων ή επειγουσών αναγκών.

Επιπλέον, καθορίζονται ο τρόπος, τα κριτήρια και η διαδικασία τόσο των τακτικών μεταθέσεων των ανωτέρω υπαλλήλων όσο και των μεταθέσεων για λόγους υγείας. Παράλληλα, καθορίζεται και το πλαίσιο με το οποίο διενεργούνται οι αμοιβαίες μεταθέσεις.

Σημειώνεται ότι πλέον επιτρέπεται στους υπαλλήλους του κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, η απόσπαση στην περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγος τους.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τροπολογία, «με τις προτεινόμενες διατάξεις τίθεται ένα αξιοκρατικό κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με τις μετακινήσεις και μεταθέσεις των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο κρίνεται αναγκαίο λόγω της ειδικής αποστολής του φορέα και των αναγκών που καλύπτει. Μέσω των διατάξεων επιτυγχάνεται η στάθμιση των αναγκών του φορέα για την επίτευξη των στόχων του και την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας , σε συνδυασμό με τις προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Η θέσπιση ενός ενιαίου και αξιοκρατικού συστήματος, μετακινήσεων και μεταθέσεων του συγκεκριμένου κλάδου υπαλλήλων αποσκοπεί αφενός στη βελτιστοποίηση της συνολικής λειτουργίας του φορέα και την αποτελεσματικότητά του μέσω της κάλυψης των έτακτων αναγκών του και, αφετέρου, στο σεβασμό των ιδιαίτερων προσωπικών και οικογενειακών αναγκών των υπαλλήλων του».

Με λίγα λόγια, με τις προτεινόμενες διατάξεις καθορίζονται:
- Ο τρόπος των μετακινήσεων, ακόμα για την αντιμετώπιση έκτακτων ή επειγουσών αναγκών.
- Τα κριτήρια των μεταθέσεων.
- Η μοριοδότηση.
- Η διαδικασία των αμοιβαίων μεταθέσεων.
Επιπλέον, προστίθενται οι υπάλληλοι του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ώστε να επιτρέπεται τακτικοί υπάλληλοι που είναι σύζυγοι, και συμβιούντες/ούσες των υπαλλήλων αυτών, να αποσπώνται στην περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγος και συμβίων/ούσα.

Διευκρινήσεις για τις μεταθέσεις

Μετάθεση επιτρέπεται μετά από αίτηση του υπαλλήλου του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. ή με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, σε κενή θέση και εφόσον δεν υφίσταται, με μεταφορά της θέσης που κατέχει. Οι μεταθέσεις μετά από αίτηση προηγούνται των μεταθέσεων χωρίς αίτηση.

Επισημαίνεται ότι οι μεταθέσεις των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. πραγματοποιούνται με πράξη του Προέδρου του, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στο οποίο ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας υποχρεούται να αποστείλει σχετική εισήγηση.

Keywords
Αναζητήσεις
εκαβ μεταθεσεις μορια
Τυχαία Θέματα