Μετάλλαξη Όμικρον: Υποχωρεί το τέταρτο κύμα στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού όπως και αυτός των θανάτων «έχει μειωθεί σημαντικά» στην Αφρική, για πρώτη φορά μετά την κορύφωση του τέταρτου κύματος που προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «η μείωση αυτή θέτει τέρμα στην πιο μικρή έξαρση που έχει γνωρίσει η ήπειρος, η οποία διήρκεσε 56 ημέρες».

«Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που έχουν γνωστοποιηθεί έπεσε κατά 20% μέσα σε μία εβδομάδα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 8%», διευκρινίζει στην ανακοίνωση αυτή ο οργανισμός

του ΟΗΕ.

Ο Π.Ο.Υ. προσθέτει πως η Νότια Αφρική, όπου ταυτοποιήθηκε πρώτα η παραλλαγή Όμικρον, κατέγραψε πτωτική τάση στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Μόνο η βόρεια Αφρική κατέγραψε αύξηση του αριθμού των μολύνσεων την εβδομάδα που πέρασε, με μια κορύφωση 55%, πρόσθεσε.

Ωστόσο, «όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί, μελλοντικά κύματα είναι αναπόφευκτα», εκτίμησε στη συνέντευξη Τύπου η δρ. Ματσιντίζο Μοέτι, διευθύντρια του Π.Ο.Υ. για την Αφρική.

Η ήπειρος «πρέπει όχι μόνο να γενικεύσει τον εμβολιασμό αλλά και να εξασφαλίσει διευρυμένη και δίκαιη πρόσβαση στις απαραίτητες θεραπείες» για την COVID-19, είπε.

Το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό στην Αφρική, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.,καθώς μόνο το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Keywords
Τυχαία Θέματα