Μετάλλαξη Όμικρον: Σε ξενοδοχείο καραντίνας 5 Έλληνες από τη Νότια Αφρική

"Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο ένας από τους πέντε ναυτικούς.

"'Υποπτοι" για την μετάλλαξη Όμικρον θεωρούνται πέντε ναυτικοί, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που έφθασαν στην χώρα μας από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και την Ζιμπάμπουε αντίστοιχα. Ωστόσο μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Φαλήρου.

Ένας από αυτούς, ο Ι.Μ. κάνει λόγο για "στέρηση της ατομικής του ελευθερίας", και επισημαίνει πως "όχι δεν έχω κάποια συμπτώματα, τίποτα, αλλά και να είχα πώς θα τα γνώριζα αν τα είχα". Ταξιδεύοντας με το αεροπλάνο δεν είχε

καμία ενημέρωση και αναφέρει χαρακτηριστικά: "Κατεβήκαμε και μας φυλακίσανε αμέσως. Γιατί αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι φυλακή".

"Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας, κανένας δεν μας έχει πει θα είναι 7 και 10 ημέρες, η 10η μέρα πέφτει Κυριακή, θα έρθουν Κυριακή να μας κάνουν το covid; Η θα πάει Δευτέρα και θα πάμε 10 +1 ημέρες;" αναρωτιέται ο Ι.Μ..

Προσθέτει επίσης πως στην Αθήνα μένει μόνος του και απορεί γιατί βρίσκεται σε ξενοδοχείο, αφού θα μπορούσε να είναι σε καραντίνα στο σπίτι του.

Αναφορικά με την μετάλλαξη και πότε ενημερώθηκε για αυτή, απαντά:

"Πρώτη φορά την άκουσα με το που επέστρεψα στην Ελλάδα. Και όχι με το που επέστρεψα στην Ελλάδα αλλά με το που κρατήθηκα και ο λόγος που κρατήθηκα ήταν γι αυτό το πράγμα. Δεν γνωρίζαμε κάτι, δεν είχαμε κάποια ενημέρωση. Δεν θα ταξιδεύαμε διαφορετικά αν είχαμε κάποια ενημέρωση. Θα μπορούσαμε να μείνουμε στο Ντουμπάϊ κάποιες μέρες και να ταξιδέψουμε μετά από το Ντουμπάι. Υπήρχε άνθρωπος που ταξίδευε μαζί μου ο οποίος έγραψε στο PLF του ότι έρχεται από Ντουμπάϊ και πέρασε κανονικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετάλλαξη Όμικρον, 5 Έλληνες, Νότια Αφρική,metallaxi omikron, 5 ellines, notia afriki