Μετάλλαξη Όμικρον: Κρούσματα σε εμβολιασμένους με την τρίτη δόση στη Σιγκαπούρη

Δύο κάτοικοι της Σιγκαπούρης, στους οποίους έχει χορηγηθεί ενισχυτική δόση, εντοπίστηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον.

Εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον σύμφωνα με τις νέες καταγραφές.

Δύο άτομα στη Σιγκαπούρη βρέθηκαν στον ιό, παρόλο που είχαν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου Covid-19. Αυτό επιβεβαιώνει πώς τα εμβόλια δεν προλαμβάνουν το 100% των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής.

Τα κρούσματα

Σύμφωνα με το Reuters, ένα από τα δύο κρούσματα αφορά ασυμπτωματική 24χρονη

υπάλληλο του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης που δεν είχε γνωστή επαφή με ασθενείς και είναι πιθανότατα η πρώτη περίπτωση εγχώριας μετάδοσης.

Η 24χρονη «ενδέχεται να είχε έρθει σε επαφή με επιβάτες πτήσεων transit από χώρες που επηρεάζονται από την Όμικρον», αναφέρει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το δεύτερο κρούσμα αφορά ταξιδιώτη από τη Γερμανία.

Και οι δύο είχαν λάβει αναμνηστικές δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό, ανέφερε το υπουργείο.

«Δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας και εξάπλωσης σε πολλές περιοχές του κόσμου, θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερα κρούσματα Όμικρον στα σύνορα και εντός της κοινότητας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σιγκαπούρη σημείωσε απότομη πτώση των κρουσμάτων τον περασμένο μήνα, μαζί με σημαντική υποχώρηση στην πίεση των νοσοκομείων. Η χώρα έχει ένα από τα καλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Σύμφωνα με το Bloomberg, το 87% του συνολικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 96% των επιλέξιμων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι περισσότεροι με Pfizer ή Moderna. Περίπου το 29% έχει λάβει επίσης ενισχυτικές δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα