Μετάλλαξη Όμικρον: «Χτύπησε» ποδοσφαιρική ομάδα στην Πορτογαλία, έφτασε και στην Αυστρία

Ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον παγκοσμίως - Χτυπάει το ένα μετά το άλλο τα κράτη της Ευρώπης

Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής «ενδέχεται να υπάρξουν μελλοντικές εξάρσεις της covid-19, οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις» σε κάποιες περιοχές, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Όλο και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν σταδιακά τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης, με τελευταίες την Αυστρία και την Πορτογαλία.

Αναλυτικά έχουν εντοπιστεί συνολικά 163 κρούσματα:

Νότια Αφρική: 110 Μποτσουάνα: 19 Ολλανδία: 13 Αυστραλία: 5 Μεγάλη Βρετανία: 3 Ισραήλ: 2 Καναδάς: 2 Χονγκ Κονγκ: 2 Δανία: 2 Αυστρία: 1 Ιταλία: 1 Βέλγιο: 1 Τσεχία: 1 Γερμανία: 1

Το πρώτο κρούσμα στην Αυστρία είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Αυστρίας, η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή του Τιρόλου σε πρόσωπο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νότια Αφρική.

«Έχουμε τώρα τα αποτελέσματα που μας χρειάζονται ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε» πως το ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε προχθές Σάββατο είναι «σίγουρα» η παραλλαγή B.1.1.529, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων APA στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, η Αυστρία έκλεισε τα σύνορά της στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας περιοχής της αφρικανικής ηπείρου λόγω του εντοπισμού στη Νότια Αφρική της παραλλαγής Όμικρον.

13 κρούσματα σε ποδοσφαιρική ομάδα της Λισαβώνας

Μπορεί η ποδοσφαιρική ομάδα Μπελενένσες να απασχόλησε το σαββατοκύριακο για τελείως διαφορετικούς λόγους τους Πορτογάλους φιλάθλους, ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα 13 από τα 17 κρούσματα που καταγράφηκαν στην ομάδα είναι της μετάλλαξης Όμικρον - και μάλιστα τα πρώτα στην Πορτογαλία με την νέα παραλλαγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής δημόσιας υγείας DGS, όλα τα κρούσματα είναι σχετιζόμενα με παίκτες και προσωπικό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λισαβώνας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσιμπανκ Φέτε, αμυντικός της Μπελενένσες που νοσεί επίσης με κορονοϊό, βρέθηκε θετικός μετά την επιστροφή του από τη Νότια Αφρική, όπου είχε πάει για αγώνα με την εθνική του ομάδα.

«Βρισκόμαστε όλοι σε απομόνωση εκτός από την ομάδα νέων που δεν είχε παίξει το Σάββατο, 44 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετάλλαξη Όμικρον, Χτύπησε, Πορτογαλία, Αυστρία,metallaxi omikron, chtypise, portogalia, afstria