Μετά την AstraZeneca και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, στο μικροσκόπιο για θρομβώσεις

Τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπανίων θρομβώσεων, η μία από τις οποίες κατέληξε σε θάνατο, έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με Johnson&Johnson, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων δήλωσε σήμερα ότι επανεξετάζει αναφορές για περιστατικά αιμορραγίας σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 και εξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρόμβων σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Ενώ, ακόμα

δεν έχει καν κοπάσει η ανησυχία για το αν το εμβόλιο της AstraZeneca είναι υπεύθυνο για τα περιστατικά των θρομβώσεων ανά τον κόσμο ένα νέο γεγονός έρχεται να ταράξει τους πολίτες και αφορά αυτή το φορά το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπανίων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, η μία από τις οποίες κατέληξε σε θάνατο, έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson&Johnson από τη μονάδα της Janssen, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)

Ο οργανισμός ανέφερε πως έχουν αναφερθεί πέντε περιπτώσεις συνδρόμου διαρροής τριχοειδών αγγείων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το σύνδρομο αυτό, κατά το οποίο αίμα διαρρέει από τα μικρότατα αυτά αιμοφόρα αγγεία προς τους μύες και σωματικές κοιλότητες, χαρακτηρίζεται από οίδημα και πτώση της πίεσης του αίματος.

Ωστόσο ο ΕΜΑ έχει πει πως “σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ακόμη σαφές αν υπάρχει αιτιώδης σχέση” ανάμεσα στα εμβόλια και σε αυτά τα περιστατικά.

Η AstraZeneca και η Johnson&Johnson δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα