Μετά τη Δανία και η Νορβηγία αναστέλλει τους εμβολιασμούς με την AstraZeneca

Μετά τη Δανία και η Νορβηγία αναστέλλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή «προληπτικά» των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, μετά τη Δανία, η οποία έλαβε μια παρόμοια απόφαση εξαιτίας φόβων που συνδέονται με τον σχηματισμό αιματικών θρόμβων.

«Στη

Νορβηγία κάνουμε μια παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ο Γκέιρ Μπούχολμ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Περιμένουμε πληροφορίες για να δούμε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στον εμβολιασμό κι αυτό το περιστατικό αιματικών θρόμβων».

Υπενθυμίζεται ότι η Δανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διακόπτει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες της, λόγω εμφάνισης θρόμβων στο αίμα ορισμένων εμβολιασμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της σκανδιναβικής χώρας, έχουν καταγραφεί περιστατικά δημιουργίας θρόμβων στους εμβολιασθέντες με το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, χωρίς να διευκρινιστεί ο αριθμός των περιστατικών αυτών.

Η χορήγηση του εμβολίου θα ανασταλεί για 14 ημέρες, ανακοίνωσε η υπηρεσία υγείας της χώρας, η οποία δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για τον Δανό ασθενή που εμφάνισε θρόμβο στο αίμα.

Η AstraZeneca έχει δηλώσει πως τα εμβόλιά της υποβάλλονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους και ότι «δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες σοβαρές παρενέργειες που να συνδέονται με το εμβόλιο». Η φαρμακοβιομηχανία πρόσθεσε πως είναι σε επαφή με τις αυστριακές αρχές και πως θα στηρίξει πλήρως την έρευνά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα