Μειώνεται στο 24% η φορολογία επιχειρήσεων από τα κέρδη του 2019 - Στο 5% ο φόρος στα μερίσματα

Μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων από το 28% στο 24% για τα κέρδη του 2019 έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές

Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα συνοδεύεται από παράλληλη μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, ενώ το πακέτο μέτρων κοστολογείται στην ζώνη των 500 εκατ. ευρώ.

Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα

του 2019.

Στη συνέχεια, αναφέρει ο Ελληνας πρωθυπουργός ότι το 2021 ο συντελεστής θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 20%. Για να δώσει έτσι μια σημαντική «ανάσα» σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις άμεσα, ώστε να πάρει... μπρος η ελληνική οικονομία με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Οι μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις αναμένονταν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό από το 2020. Το υπουργείο Οικονομικών όπως επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός έχει λάβει την έγκριση των θεσμών για εφαρμογή των φοροελαφρύνσεων από τα κέρδη του 2019. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η οποία θα φανεί στα υπό έκδοση έως το τέλος Αυγούστου εκκαθαριστικά.

Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις για εισαγωγικό συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων στο 9% με παράλληλη μείωση του ανώτερου συντελεστή 45%, για περαιτέρω μείωση στον ΕΝΦΙΑ , σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και έκπτωση φόρου στο 40% των δαπανών ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης ακινήτων παραμένουν στο τραπέζι και επεξεργάζονται από ομάδες εργασίας της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να λάβουν τη μορφή διατάξεων και να τεθούν υπόψη των θεσμών τις επόμενες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα