Μεγαλώνει το ρήγμα μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου - Αναβάλλεται η συνάντηση του Ιερώνυμου με τον Βαρθολομαίο

Αναβλήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Αναβάλλεται η συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο -προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στις 8:00- λόγω φόρτου εργασίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία μάλιστα καλείται αύριο να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης, σύμφωνα με τον διευθυντή

του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και καιρό οι σχέσεις των Ιερώνυμου και Βαρθολομαίου δεν είναι και οι ιδανικές αφού είχε ξεσπάσει «ιερός πόλεμος» μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου με μήλο της έριδος τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Μια κόντρα που φαίνεται να οδηγεί στα άκρα τις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Όπως άλλωστε έχει γίνει γνωστό η διαφορά θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου έχει προσφύγει η Αρχιεπισκοπή και το «αγκάθι» θα συνεχίσει να εμποδίζει τη γεφύρωση των σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα