Μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ, 2-1 τη Γάνδη - Ποιες άλλες ομάδες πέρασαν στους «8» του Conference League (βίντεο)

Ιστορική πρόκριση στους 8 του UEFA Conference League πήρε απόψε ο ΠΑΟΚ που νίκησε τη Γάνδη (και) στο Βέλγιο.

Μεγάλη πρόκριση πέτυχε ο ΠΑΟΚ απόψε στην βελγική πόλη Γάνδη, νικώντας την τοπική ομάδα με 2-1 και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του Europa

Conference League.

Πρόκειται για μια ιστορική βραδιά για τον «δικέφαλο του βορρά» καθώς θα αγωνιστεί μετά από 48 χρόνια στη φάση των «8» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Παράλληλα, το αποψινό αποτέλεσμα φέρνει και σημαντικά οφέλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του και καλά «διαβασμένος». Κατάφερε να πετύχει ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και να εξουθενώσει τους Bέλγους μέσα στη δική τους έδρα, δείχνοντας ψυχολογικά αποθέματα και κάνοντας άριστη διαχείριση του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με γκολ του Κρέσπο με κοντινό σουτ, στο 20' σε μία φάση γενικής σύγχυσης στην άμυνα των Βέλγων όπου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι γηπεδούχοι την μπάλα μετά από κόρνερ του Μουργκ.

Μετά το γκολ αυτό η Γάνδη αύξησε την επιθετικότητα της πίεσε τον ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα πλήθος φάσεων στην περιοχή του Πασχαλάκη και τελικά ισοφάρισε στο 40' με τον Ντεπουάτρ με κεφαλιά, μετά από ενέργειες και σέντρα του Σάμουάζ προς τον σκόρερ ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στην εστία του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο «δικέφαλος» αφού αντιπαρήλθε την πίεση των Βέλγων άρχισε να πειθαρχεί και να ηρεμεί το παιχνίδι του, και στο 77' βρήκε δεύτερο γκολ με υπέροχο αριστερό σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο στην γωνία, μετά από ασίστ του Βιερίνια.

Γάνδη (Χαν Βαιζενμπρουγκ): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντέ, Τορουναρίνγκα, Κάστρο Μόντεζ (85' Χάνκε-Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουϊζ, Οφόε (82' Χουιλσάγκερ), Τισουντάλι (82' Μπέζους) και Ντεμπουάτρ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46' Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Μουργκ (70' Τέιλορ) και Άκπομ (85' Τσόλακ).

Οι ομάδες που προκρίθηκαν

Συμπληρώθηκε και το «παζλ» των προημιτελικών του νεοσύστατου Europa Conference League, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση για τους «8» μετά τη δεύτερη νίκη του επί της Γάνδης με 2-1 στο Βέλγιο (είχε νικήσει και με 1-0 στην Τούμπα) και το όνομά του θα βρίσκεται στην κληρωτίδα της Νιόν για άλλη μία φορά.

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (18/3, 15:00) στη Νιόν, ενώ θα γίνει αντίστοιχη κλήρωση για τα «ζευγαρώματα» των ημιτελικών και τον γηπεδούχο του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί στη "National Arena" των Τιράνων.

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 14 Απριλίου 2022. Τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα γίνουν στις 28 Απριλίου και τα δεύτερα παιχνίδια στις 5 Μαΐου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Μαΐου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

-Μαρσέιγ (Γαλλία)

-Λέστερ (Αγγλία)

-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

-Φέγενορτ (Ολλανδία)

-Ρόμα (Ιταλία)

-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, ΠΑΟΚ 2-1, Γάνδη - Ποιες, Conference League,megali, paok 2-1, gandi - poies, Conference League