Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία, συναγερμός και στο Λιμενικό - Νεκρός ένας κτηνοτρόφος, «δεν παίζουμε με 9 μποφόρ»

Μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Η φωτιά καίει προς την παραλία Σαράντη και πλησιάζει επικίνδυνα. Το 112 ήχησε στα κινητά των πολιτών για ετοιμότητα και εκκένωση. Στη μάχη και το Λιμενικό. Νεκρός ένα κτηνοτρόφος που έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του προκειμένου να σώσει τα ζώα του.

Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στον Πρόδρομο Βοιωτιας, όπου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου. Υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό στο μέτωπο της φωτιάς. Πρόκειται για βοσκό ο οποίος βρέθηκε στο ποιμνιοστάσιό του προκειμένου να σώσει τα ζώα του.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός τόνισε

πως κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, μέσα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας άντρας μεγάλης ηλικίας.

«Υπάρχει πληροφορία για τον θάνατο ενός ανθρώπου ο οποίος βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο του, δεν ξέρω να σας πω αν πέθανε απο εγκαύματα ή απο αναθυμιάσεις», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Θηβαίων, μιλώντας για την μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Ο κ. Αναστασίου προσέθεσε ότι μαρτυρίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά την διάρκεια εργασιών εν υπαίθρω.

Ήχησε δύο φορές το 112

Το 112 ήχησε δύο φορές στα κινητά των κατοίκων. Το ένα μήνυμα ακολούθησε το άλλο με πολύ μικρή χρονική διαφορά λόγω της γρήγορης έκτασης που πήρε η πυρκαγιά μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο 112 αφορούσε τους κατοίκους στον Πρόδρομο Βοιωτίας για ετοιμότητα ενώ το δεύτερο αφορούσε τους κατοίκους που βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να απομακρυνθούν προς την περιοχή Θίσβη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συναγερμός έχει σημάνει και στο Λιμενικό σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις ακτές.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

{https://twitter.com/112Greece/status/1693516173692825716?s=20}

Αρτοποιός: Κρούει καμπανάκι κινδύνου για τη φωτιά στη Βοιωτία - «Πολύ μεγάλη προσοχή! Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής μίλησε στον ΣΚΑΪ για το νέο πύρινο μέτωπο.

«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα, Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε.

«Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη μια ώρα μετά τη μια ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο γι' αυτή τη μια ώρα πρέπει να μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θ'ελει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη», τόνισε πολλαπλές φορές ο κ. Αρτοποιός.

#ΒΟΙΩΤΙΑ #ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα