Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Παπίκιο Όρος για 13 μέρες, πέρασε στην πλευρά της Βουλγαρίας

Το παρθένο δάσος στο Παπίκιο Όρος καίγεται για 13η ημέρα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου σε δύσβατο σημείο στην κορυφογραμμή του όρους, ενώ εστίες φωτιάς βρίσκονται διάσπαρτες στο βουνό.

Ο καπνός είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής, όπως και οι στάχτες στα σπίτια, που έφτασαν μέχρι και την Ξάνθη.

Τα εναέρια μέσα επιχειρούν με τη βοήθεια πεζοπόρων τμημάτων καθώς η προσέγγιση των οχημάτων στη φλεγόμενη περιοχή είναι αρκετά δύσκολη.

Στο ερώτημα των κατοίκων της περιοχής γιατί

δεν επιχειρούν περισσότερα εναέρια μέσα, την απάντηση έδωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Πρώτον εξήγησε ότι τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στις πλαγιές, ρέματα και χαράδρες καθώς τίθεται θέμα ασφαλείας.

Photo: facebook Καιρικά νέα Θράκης

Δεύτερον, έληξε η αντιπυρικής περίοδος, με αποτέλεσμα να τελειώσει η σύμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που θα μπορούσαν να μπουν και να επιχειρήσουν σε τόσο δύσβατα σημεία ξεκαθαρίζοντας πως η διαχείριση εναέριων μέσων δεν γίνεται τοπικά από την Πυροσβεστική.

Η φωτιά του Παπίκιου Όρους έχει περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων της Βουλγαρίας, ενώ γίνεται αντίστοιχη αναφορά σε Βουλγαρικά ΜΜΕ.

#ΦΩΤΙΑ #ΡΟΔΟΠΗ #ΠΑΠΙΚΙΟ_ΟΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα