Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - 14 συλλήψεις

Νέο «χτύπημα» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (ΔΑΕΕΒ). Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα και μετά από αιφνιδιαστικές και ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, συνολικά 14 άτομα (δεκατρείς Έλληνες και ένας αλλοδαπός, 11 άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για 13 Έλληνες και έναν αλλοδαπό, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία θέλουν o έγκλειστος του Κορυδαλλού, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας είχε ανοίξει λογαριασμό στον οποίο φαίνεται συγκεκριμένα άτομα να καταθέτουν ποσά από 50 έως και 200 ευρώ. Η Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είχε ξεκινήσει έρευνα από την ημέρα της σύλληψης του συγκεκριμένου τρομοκράτη και πού γρήγορα έφτασε στα ίχνη των καταθετών.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που ακολούθησε τη σύλληψή του προέκυψε ότι έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος ωστόσο, είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα σε άλλο όνομα. Να σημειωθεί ότι η έρευνα στην κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Κ. Γιαγτζόγλου αφορά στο διάστημα που προηγήθηκε της σύλληψής του.

Μετά την άρση απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού βρέθηκε ότι σε αυτόν τον λογαριασμό κατέθεταν χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος του ανακριτή.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να αιτιολογήσουν γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα