Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Μητσοτάκης: «Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός»

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - «Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Ελλάς ευγνωμονούσα τίμησε την επανάσταση του 1821 . Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα ήταν μεγαλειώδης και την παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες, που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εντυπωσίασαν για μια ακόμη φορά και έστειλαν ηχηρό μήνυμα αποτροπής. Στη σημερινή

παρέλαση εμφανίστηκαν τα νέα Rafale και τα εκσυγχρονισμένα F-16 Viber καθώς και τα νέα άρματα Marder.

Στα πλαίσια της παρέλασης για τον εορτασμό της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, οι εύζωνες παρέλασαν μπροστά από την πλατεία Συντάγματος, με τον ήχο από τα τσαρούχια τους, τα οποία ζυγίζουν τρία κιλά, να ακούγεται δυνατά.

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του του έθνους μας. Πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού.

»Η σημερινή ημέρα όμως είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία και εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

»Είναι όμως απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!».

Σακελλαροπούλου: Αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία»

Μήνυμα ομοψυχίας «για να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία», έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής Παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα κατά την δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό. Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.

Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία. Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά!».

Δείτε βίντεο του Dnews με τα νέα άρματα του Ελληνικού Στρατού:

@dnews.gr Χρόνια πολλά Ελλάδα ?????? Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, είχε οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού, από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους». Η ημερομηνία αυτή θεωρήθηκε ως σημείο αναφοράς από τις πρώτες ήδη ημέρες της Επανάστασης, και μάλιστα ως έναρξη ειδικής χρονολόγησης, ακόμα και σε περιοχές που είχαν επαναστατήσει νωρίτερα. Τουλάχιστον από το 1823 εθεωρείτο στην Πελοπόννησο ως ημέρα έναρξης της επανάστασης. #χρονιαπολλαελλαδα #επανασταση1821 #ελλαδα?? #dnewsgr ♬ πρωτότυπος ήχος - Music??

#ΠΑΡΕΛΑΣΗ #25Η_ΜΑΡΤΙΟΥ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΚΑΤΕΡΙΝΑ_ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ #ΑΘΗΝΑ #ΕΝΟΠΛΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα