Με βροχές και καταιγίδες επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα, τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς, πού έχει κίνηση

Τον δρόμο της επιστροφής εν μέσω... κακοκαιρίας παίρνουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, χιλιάδες εκδρομείς.

Σε εξέλιξη από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα 2023, επιστρέφουν στη... βάση τους.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα

προσεκτικοί καθώς ο άστατος καιρός συνεχίζεται και μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίου καιρού, σύμφωνα με το οποίο θα σημειωθούν ισχυρές τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από την Αθήνα έφυγαν περίπου 300.000 οχήματα τα οποία θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και αύριο Τρίτη 18 Απριλίου. Συνολικά, έχουν βγει από τα αστικά κέντρα πάνω από μισό εκατομμύριο οχήματα.

Αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων:

- στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου από το ύψος της Κορίνθου προς την Κινέτα,
- στην εθνική οδό Αθηνών - Λάμιας κατά μήκος της Υλίκης έως τα διόδια της Θήβας,
- από βόρεια και νότια Εύβοια προς την Χαλκίδα.

Η τροχαία έχει ήδη προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού οι ώρες αιχμής για σήμερα είναι από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ για αύριο, Τρίτη του Πάσχα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Μιλώντας στο OPEN, ο συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού, Γ. Χανδάνος, τόνισε ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται η επιστροφή του κύριου όγκου των εκδρομέων. Το τμήμα από τον Ισθμό, μέχρι την Ελευσίνα, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από οχήματα, όπως και το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που δέχεται την κυκλοφορία από την Κορίνθου-Πατρών και από τον Μορέα.

«Ελεύθερες» είσοδοι στα διόδια

Δύο είσοδοι «ελεύθερες», για τη διέλευση των οχημάτων δόθηκαν νωρίς το μεσημέρι, στα διόδια των Μαλγάρων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων από και προς Θεσσαλονίκη, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινηδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Θεσσαλονίκης , μέχρι αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Μαλγάρων ήταν ήπια, με το πέρας όμως των ωρών «πυκνώνει» όλο και περισσότερο.

Να σημειωθεί πως η πρώτη είσοδος «ελευθέρας» από τα διόδια, δόθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ η δεύτερη δόθηκε λίγα λεπτά πριν τη 1.00 το μεσημέρι.

Μέχρι αυτή την ώρα ο καιρός είναι ήπιος με ελαφρά βροχόπτωση, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, να ενταθούν τις απογευματινές ώρες.

#ΠΑΣΧΑ_2023 #ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ #ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ #ΤΡΟΧΑΙΑ #ΕΚΤΑΚΤΟ_ΔΕΛΤΙΟ_ΚΑΙΡΟΥ #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΟΔΟΙ #ΚΙΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα