Με τροπολογία χωρίς συμμετοχή τα φάρμακα για τους πυρόπληκτους - Προκηρύσσονται θέσεις Επιμελητών για το ΕΚΑΒ

Χορήγηση δωρεάν φαρμάκων στους πυρόπληκτους της Αττικής και θέσεις επιμελητών με τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Χορήγηση δωρεάν φαρμάκων έως το τέλος του χρόνου στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών του Ιουλίου στην ανατολική Αττική, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αυτή μάλιστα, η ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιουλίου, οπότε και τέθηκε σε ισχύ η σχετική ΠΝΠ για τους πληγέντες.

Παράλληλα με αυτήν

ορίζεται η προκήρυξη για θέσεις επιμελητών στο ΕΚΑΒ.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1 Ορίζονται επιπρόσθετες αρμοδιότητες για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ (Π.Σ.Ο.), οι οποίες είναι η εκπλήρωση του σκοπού του Συλλόγου, όπως αυτός περιγράφεται στο άρθρο 55 του ν. 4461/2017 και η διενέργεια πάσης φύσεως αναγκαίων πράξεων διοικητικής, οικονομικής και διαχειριστικής λειτουργίας του Συλλόγου.

Ακόμη, ορίζεται ότι ο Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος ή Ταμίας του Συλλόγου μπορεί, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, να διενεργεί τις αναγκαίες πράξεις αρμοδιότητας της. Επίσης, ο Πρόεδρος, κατόπιν εξουσιοδότησης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, έχει την αρμοδιότητα υπογραφής του σχεδίου της συλλογικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών στους δικαιούχους περίθαλψης, με κάθε δημόσιο φορέα, οι όροι της οποίας θα δεσμεύουν όλους τους οδοντοτεχνίτες που ασκούν το επάγγελμα. Τέλος, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις έχουν αναδρομική ισχύ από το διορισμό των μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (19.07.2017).

2 Προκηρύσσονται θέσεις Επιμελητών Β' και Επιμελητών Α' του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. για το ΕΚΑΒ. Ειδικότερα:

Από τις εκατόν έντεκα (111) θέσεις Επιμελητών Β' του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. του Ε.Κ.Α.Β. που έχουν συσταθεί με την αριθμ.Υ4δ/90180/02/8.1.2003 κοινή υπουργική απόφαση, οι τέσσερις (4) θέσεις προκηρύσσονται για τις ειδικότητες Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Γενικής Ιατρικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας, και

Από τις πενήντα έξι (56) θέσεις Επιμελητών Α' του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ του Ε.Κ.Α.Β. που έχουν συσταθεί με την αριθμ.Υ4δ/90180/02/8.1.2003 κοινή υπουργική απόφαση, οι δυο (2) θέσεις προκηρύσσονται για την ειδικότητα Παιδιατρικής με εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) για τις ανάγκες Κινητής Μονάδας Νεογνών.

3. Παρέχεται μέχρι 31.12.2018, η δυνατότητα χορήγησης φαρμακευτικών ειδών με μηδενική συμμετοχή, στους πληγέντες του άρθρου 15 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) της 26.7.2018 (ΑΊ38). Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία ισχύος της Π.Ν.Π. ήτοι της 26.7.2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα