Με τριήμερο και 9 μέρες μαθημάτων μπαίνει λουκέτο στα σχολεία για καλοκαίρι

Όλες οι ημερομηνίες για τις τελευταίες μέρες μαθημάτων στα σχολεία, τι ισχύει για τις εξετάσεις και πότε «πέφτει» το τελευταίο σχολικό τριήμερο.

Η σχολική χρονιά έχει μπει σε τροχιά λήξης με το τελευταίο τριήμερο, αυτό του Αγίου Πνεύματος 2025 να είναι προ των πυλών και τους μαθητές να κάνουν τα τελευταία μαθήματα πριν μπει λουκέτο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Βέβαια μπορεί να επικρατεί χαλαρό κλίμα στην Πρωτοβάθμια όμως αντίθετα στην Δευτεροβάθμια οι μαθητές είναι σε ρυθμούς προαγωγικών εξετάσεων με το διάβασμα

να είναι αρκούντως εντατικό και απαιτητικό για τους υποψηφίους της Γ Λυκείου που έχουν και την δοκιμασία των Πανελληνίων 2025.

Η «ακτινογραφία» των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α' και Β' Λυκείου θα διεξαχθούν έως τις 13 Ιουνίου 2025. Η 20ή Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων. Για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν μέχρι και τις 26 του μήνα με καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025. Όσον αφορά στα Γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων έχει οριστεί η 28η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-16 Ιουνίου.

Η ώρα των Πανελληνίων 2025

Πανελλήνιες 2025 για τα ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 30 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες εξετάσεων μαθημάτων Προσανατολισμού, με τελευταία την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Οι Πανελλήνιες για τα ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 16 Ιουνίου. Ενώ οι εξετάσεις για τα Ειδικά Μαθήματα θα διαρκέσουν από τις 16 μέχρι και τις 25 Ιουνίου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2025 «ρίχνει» την αυλαία των μαθημάτων

Ο Ιούνιος φέτος αποδεικνύεται ένας σχολικός μήνας με μόλις 9 μέρες μαθημάτων και ένα καλοκαιρινό τριήμερο που οδηγεί στη λήξη των μαθημάτων και προσφέρει μπόλικα χαμόγελα στους μαθητές ιδίως της Πρωτοβάθμιας.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2025 είναι και επίσημα το τελευταίο της σχολικής χρονιάς με τον εορτασμό του να «πέφτει» την Δευτέρα 9 Ιουνίου. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα της γιορτής και δεδομένου ότι προηγείται σαββατοκύριακο θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάνε για μπάνιο οι μαθητές αλλά και να κάνουν βόλτα με καλοκαιρινή διάθεση και ανεμελιά! Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι από τους «τυχερούς» που γιορτάζουν την αργία με την οποία η ορθόδοξη Εκκλησία τιμάει το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Οι μαθητές λοιπόν θα επιστρέψουν στα θρανία την Τρίτη 10 Ιουνίου και την Παρασκευή 13 θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, την Δευτέρα 16 Ιουνίου για τα Γυμνάσια ενώ για τα Λύκεια θα έχει ήδη ολοκληρωθεί με εξαίρεση τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2025 που θα δίνουν μέχρι τις 25 Ιουνίου εξετάσεις για τα Ειδικά Μαθήματα.

#ΤΡΙΗΜΕΡΟ #ΜΑΘΗΜΑΤΑ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Με τριήμερο και 9 μέρες μαθημάτων μπαίνει λουκέτο στα σχολεία για καλοκαίρι,