Με παρέμβαση ΕΟΤ αποσύρθηκε διαφήμιση στη Γερμανία - Έδειχνε το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην Τουρκία

Η φωτογραφία από το περίφημο «Ναυάγιο της Ζακύνθου» σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο τουριστικού πράκτορα της Γερμανίας, που διαφήμιζε ταξίδι στην... Τουρκία ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του ΕΟΤ που αντέδρασε άμεσα.

Σε σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο τουριστικού πράκτορα της Γερμανίας, υπήρχε καταχώρηση με φωτογραφία από το περίφημο «Ναυάγιο της Ζακύνθου» ως προορισμό σε ταξίδι στην Τουρκία. Ο τίτλος ήταν «Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία» («Türkei Blau Reise») και ήταν επόμενο να προκαλέσει την αντίδραση

του ΕΟΤ.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό έπειτα από καταγγελία Έλληνα τουριστικού πράκτορα στον ΕΟΤ και άμεσα επιλήφθηκε του θέματος ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φραγκάκης έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού πράκτορα ζητώντας την απόσυρση των υπό διανομή φυλλαδίων.

Τελικώς, η εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα.

Είχε προηγηθεί η συγγνώμη της εταιρείας και η δέσμευσή της να μην επαναληφθεί το λάθος, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΤ για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα