Με μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ταξιδεύει στην ΔΕΘ ο Τσίπρας

Με μείωση του φόρου στην εστίαση ανεβαίνει στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέτρο το οποίο όταν είχε εφαρμοστεί είχε θετικό αντίκτυπο στα κρατικά έσοδα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται από το βήμα της ΔΕΘ

αναμένεται να μειώση τον ΦΠΑ στην εστίαση από 24% που ισχύει τώρα στο 13%. Είναι ένα μέτρο σίγουρα θετικό που θα τονίσει τα κρατικά έσοδα και ενδεχομένως να λειτουργήσει ευεργετικά για την αποφυγή την φοροδιαφυγής.

Το πρώτο σοκ, η εστίαση βίωσε πριν από μερικά χρόνια, όταν ο φόρος από το 13% εκτοξεύτηκε στο 23%. Στην ουσία η εστίαση βρέθηκε στα βράχια με την ραγδαία αύξηση του ΦΠΑ με την κυβέρνηση τώρα να αναζητά ένα τρόπο να τονωθεί η οικονομία, μιας και πλέον η χώρα έχει αποκτήσει την αυτονομία της.

Παράλληλα, με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μία δέσμη κοινωνικών μέτρων με ορίζοντα τετραετίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορέις, βέβαιη θεωρείται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%. Επίσης εξετάζεται η μείωση του πρώτη συντελεστή στην φορολογική κλίμακα από το 22% στο 20%. Όσο αφορά τον ΕΝΦΙΑ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχουν πρωτοβουλίες για την μείωσή του. Τα ενδεχόμενα για τον φόρο είναι δύο. Μείωση 30% όχι όμως οριζόντια ή μείωση 10% οριζόντια για το 2019 και νέα μείωση έως και 20% το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα