Με εξώδικο απαντά η Ελένη Τουλουπάκη σε δημοσίευμα της «Καθημερινής»

Με εξώδικη διαμαρτυρία αντέδρασε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στη δημοσίευση του εμπιστευτικού εγγράφου της προς την Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου για τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, από την εφημερίδα «Καθημερινή».

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, καθόλα ανεπέρειστο, πρόχειρο και συκοφαντικό» το ρεπορτάζ της εφημερίδας με μόνο σκοπό του «την παραπληροφόρηση, τον αποπροσανατολισμό του κοινού και τη συσκότιση των ερευνών» αλλά και

την προσβολή του κύρους της εισαγγελικής λειτουργού.

Σε ό,τι αφορά στη δημοσίευση του απόρρητου εγγράφου, τονίζει πως συνιστά αξιόποινη πράξη καθώς παραβιάζεται η μυστικότητα της προδικασίας και καλεί τη δημοσιογράφο να κατονομάσει την πηγή της «παράνομης διαρροής του εγγράφου» αν δεν το έχει υπεξαιρέσει η ίδια, όπως αναφέρει, πριν προβεί σε άλλες νόμιμες ενέργειες.

Επισημαίνει δε, ότι στο δημοσίευμα εμφανίζεται - σκοπίμως όπως λέει - η σφραγίδα του Αντι-Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Σουφουδάκη.

Δείτε επίσης:

Novartis - Νέα ανατροπή: Έγγραφο αποκαλύπτει μάρτυρες "φαντάσματα" - Είχαν ζητήσει αμοιβή για να καταθέσουν στις ΗΠΑ και να "κάψουν" πολιτικούς

Keywords
Τυχαία Θέματα