Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα η κηδεία του Κατσίφα - «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς» (vid)

Η ταφή του Κωνσταντίνου Κατσιφά έγινε μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα στους Βουλιαράτες Αλβανίας.

Το τόπος ταφής ήταν ασφυκτικά γεμάτος καθώς ο κόσμος που παρευρέθηκε στην κηδεία ξεπερνούσε τα 2.000 ατόμα.

Με ανοικτό το φέρετρο, η σορός του Κ. Κατσίφα τυλιγμένη με την ελληνική σημαία οδηγήθηκε στους δρόμους του χωριού με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κατσίφα, ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «αθάνατος».

Στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Παρόντες στην κηδεία

ήταν και οι βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Βασίλης Γιόγιακας και από την Κύπρο, η βουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Μετά την ταφή, η πομπή από το νεκροταφείο επέστρεψε στο κέντρο του χωριού. Η οικογένεια του νεκρού απηύθυνε έκκληση να σεβαστούν όλη τη στιγμή και να μην υπάρξουν εντάσεις.

Προσαγωγές Ελλήνων εξτρεμιστών στην Κακαβιά

Σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων «εξτρεμιστών» προχώρησαν οι αλβανικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, όπως ανέφεραν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους τέσσερις Έλληνες για εξακρίβωση στοιχείων επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε δέκα ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα για Αλβανία.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 35χρονου ομογενούςΦων'αζουν συνθήματα και τραγουδούν τον Εθνικό ύμνοΦων'αζουν συνθήματα και τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο

Keywords
Τυχαία Θέματα