Μαξίμου: Προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι για τις «μεταγραφές» - Συζήτηση για το κεντροαριστερό άνοιγμα

Το Μαξίμου προσπάθησε χτες να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι «μεταγραφές» Μωραϊτη και Τόλκα ωστόσο, η ομάδα των «53» επιμένουν στο αίτημά του να συγκληθεί πολιτική γραμματεία το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας χθες στον Athina984, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πως «Είναι μια κίνηση που εντάσσεται και έρχεται ακριβώς να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για τη συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου, ο οποίος θέλουμε

φυσικά να έχει και ένα σαφές πολιτικό στίγμα και μια σαφή πολιτική κατεύθυνση και σαφείς στρατηγικές αναφορές».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η «ταύτιση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ» αφήνει κενό πολιτικό χώρο. «Καλύπτεται, λοιπόν, αυτός ο πολιτικός χώρος από μια αναδιαμόρφωση και ανασύνθεση και ανασυγκρότηση αυτού, το οποίο πάντοτε ονομάζουμε ως προοδευτική παράταξη με διαφορετικά κάθε φορά χαρακτηριστικά, με διαφορετικές πολιτικές δεσπόζουσες και με διαφορετικό πολιτικό στίγμα, αν θέλετε, σε στρατηγική κατεύθυνση».

Υπέρ των αποφάσεων του πρωθυπουργού συντάσσεται και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Χθες σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Οι αντιδράσεις είναι εύλογες. Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι εκπλήσσονται και αντιδρούν φοβικά. Δεν αμφισβητείται η επιλογή για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή των προσώπων ήταν σωστή».

Οι «53» επιμένουν

Το μήνυμα που πέρασαν με το άρθρο στην ιστοσελίδα commonality.gr ήταν σαφές. «Δεν μπορούν να συμπλέουν μαζί μας στελέχη που πριν από λίγους μήνες καθύβριζαν την κυβέρνηση» τονίζουν. Παράλληλα, συνεχίζουν να ζητούν σύγκλιση της πολιτικής γραμματείας για να συζητηθεί η πολιτική «ανοιγμάτων» που επιχειρεί το Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα