Μάθε που ψηφίζεις εκλογές 2019 - Online από το ΥΠΕΣ: Δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε (Πού ψηφίζω)

Μάθε που ψηφίζεις: Δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζεται στις εθνικές βουλευτικές εκλογές 2019 online απο το ΥΠΕΣ

Μάθε πού ψηφίζεις 2019: Οι εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019 έφτασαν και απέχουν μόλις μια ημέρα. Το ΥΠΕΣ ήδη έχει ανοίξει την πλατφόρμα για να δουν οι εκλογείς που ψηφίζουν και τα εκλογικά τμήματα που θα ασκήσουν το εκλογικό

τους δικαίωμα.

Τα νέα εκλογικά τμήματα αναρτήθηκαν στο Μάθε που Ψηφίζεις την ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ και οι εκλογείς μπορούν να δουν που θα πρέπει να πάνε για να ψηφίσουν. Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Προσοχή: Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr Μάθε που ψηφίζεις και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές.

Ενδεχομένως το αίτημά σας για μεταδημότευση υποβλήθηκε μετά τις 30 Απριλίου 2019.

Για τις μελλοντικές εκλογές, απευθυνθείτε στο Δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας.

Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας σας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε πως είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε ούτε και θα ψηφίσετε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών.

Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

Για τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν ή θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει δυνατότητα άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα