«Μαστίγιο και καρότο» από Σχοινά για συντάξεις: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Ενοχλημένος με τις "πηγές" που μίλησαν στο ΑΠΕΜΠΕ για συμφωνία όσον αφορά στις συντάξεις άφησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. «Είναι πολύ σοβαρό θέμα, δεν προσφέρεται για εύκολες κουβέντες ή ενημερώσεις μέσω πηγών» είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Έντονα ενοχλημένος από τις «ευρωπαϊκές πηγές» που μίλησαν, την Παρασκευή (14.09.2018), στο ΑΠΕΜΠΕ για συμφωνία ανάμεσα στην

Ελλάδα και τους θεσμούς για τις συντάξεις εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και αφορά πολύ κόσμο, δεν νομίζω ότι προσφέρεται για εύκολες κουβέντες ή για ενημερώσεις μέσω πηγών όπως διάβασα πρόσφατα» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ.

Χαρακτήρισε κλειδί τη συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου, λέγοντας πως έχει πλέγμα δεσμεύσεων και είναι η βάση της εξόδου, το κλειδί της επιτυχίας. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Κομισιόν είναι ο εγγυητής της ομαλής τήρησης της συμφωνίας.

«Εμείς δεν είμαστε δανειστές της Ελλάδας, αλλά θεματοφύλακες της συμφωνίας του Ιουνίου, είπε. Σημείωσε δε ότι η Κομισιόν «είναι δίπλα στην Ελλάδα, όχι απέναντι».

Παράλληλα αφήσε και μία «νότα» αισιοδοξίας για το θέμα με τις συντάξεις. Η Ελλάδα, είπε, είναι σε διαδικασία διαλόγου με την Κομισιόν για το πως θα διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός του 2019.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση, λοιπόν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς άφησε τα πάντα ανοιχτά. «Θα δούμε τα περιθώρια που δίνουν τα πλεονάσματα. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα