Μαρκόπουλο: Προβληματικό δήμο αφήνει πίσω του o απερχόμενος Σ. Μεθενίτης – Kατεβαίνει τώρα υποψήφιος με τον Γ. Σγουρό

Έναν ταλαιπωρημένο δήμο και ηχηρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση αφήνει πίσω του ο απερχόμενος δήμαρχος Μαρκοπούλου Σ. Μεθενίτης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από την κόντρα του με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, ο Σ. Μεθενίτης αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Σγουρού, προκαλώντας έντονα σχόλια στη Νέα Δημοκρατία

για την επιλογή του να δώσει αυτή την κρίσιμη μάχη όχι με την παράταξή του αλλά με τους αντιπάλους της.

Εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, δημότες επαναφέρουν στη μνήμη τους τα όσα γίνονται κάθε χρόνο ,από την προηγούμενη ακόμα θητεία του δημάρχου με τις παραλίες και τις καντίνες. Η πιο γνωστή, η δημοτική παραλία στο Αυλάκι στιγματίστηκε από την εποχή που οι επισκέπτες πλήρωναν εισιτήριο για να μπουν και δεν μπορούσαν να έχουν ούτε ένα ποτήρι νερό.
Κύλησε βέβαια αρκετό νερό στο…Αυλάκι μέχρι που απέκτησε καντίνα η παραλία πολλοί όμως διαμαρτύρονται ότι οι τιμές της δεν είναι αυτές που θα έπρεπε για χώρο που μισθώνει ο δήμος και κυρίως απολαμβάνουν οι δημότες του.

Την κατάσταση στις άλλες παραλίες την γνωρίζουν πάνω κάτω οι περισσότεροι κάτοικοι του λεκανοπεδίου αφού είναι λίγοι εκείνοι που δεν περνούν από την περιοχή τα καλοκαίρια για τα μπάνια τους. Ακόμα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της παραλίας του Αγ. Σπυρίδωνα, όπου υπάρχει δικαστική διαμάχη ιδιωτών για ένα αξιοποιήσιμο κομμάτι αλλά το δημοτικο λιμενικό ταμείο δεν καταφέρνει να κάνει έναν μη επιλήψιμο διαγωνισμό για καντίνα στην ζώνη μπροστά στον αιγιαλό. Κακοστημένοι διαγωνισμοί που ακυρώνονται και δεν λογοδοτεί κανείς για τα έσοδα που χάνει ο δήμος και σε αυτή αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προχειρότητα του δημάρχου είναι τέτοια ώστε διορίστηκαν χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες , πρόεδρος και αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου με αποτέλεσμα να μην εγκριθούν οι δαπάνες πληρωμής τους από το ελεγκτικό συνέδριο (πράξη 165/2018).
Η χαοτική κατάσταση στον δήμο Μαρκοπούλου από τον απερχόμενο δήμαρχο Σ. Μεθενίτη είναι τέτοια ώστε σήμερα , σεέναν δύσκολο και μεγάλο δήμο, η πολεοδομία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο δουλειάς ενώ και ο τελευταίος τοπογράφος που υπήρχε πήρε σύνταξη και δεν αναπληρώθηκε!

Τι κάνει ο δήμαρχος γι αυτά; Αντί να προνοήσει για τις λύσεις ( εφόσον ήξερε ότι έρχεται η …καταστροφή, ανεβάζει βιντεάκια στον λογαριασμό του στο facebook και εξηγεί στην κάμερα ότι δεν έχει εκείνος την ευθύνη αλλά το κεντρικό κράτος. Μόλις προ 2 μηνών έφτιαξε και κανάλι στο youtube , μετά από μία δεκαετή θητεία στην δημαρχία στο οποίο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 30 συνδρομητές.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ..τελευταία του κινηματογραφική προσπάθεια όπου εκτός της παραδοχής ότι είναι διαλυμένη η πολεοδομία , ενημερώνει ότι δεν φταίει και για το ότι το 10% του δημου τα βράδια είναι βυθισμένα στο σκοτάδι λόγω προβλημάτων στους μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ!!

Στο βίντεο που φιλοτέχνησε πρόσφατα ο υποψήφιος πια περιφερειάρχης με τον Γ. Σγουρό , εξηγεί ότι διαρκώς ενοχλεί την ΔΕΔΔΗΕ και τους αρμοδίους αλλά δεν υπάρχουν συνεργεία να λύσουν το πρόβλημα. Σε αυτό παραδέχεται και το χάος με την πολεοδομία.

Με τον τρόπο της διαρκούς διαμαρτυρίας και του πολέμου των επιστολών επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα. Προφανώς ο Σ. Μεθενίτης αδυνατεί να πάρει μαθήματα από σκληρές στάσεις συναδέλφων του από άλλους δήμους όπου διεκδίκησαν δυναμικά λύσεις σε θέματα όπου το κεντρικό κράτος εμπλέκεται.

Γι αυτό άλλωστε και η πιο ηχηρή του παρέμβαση στην υπολειτουργούσα πολεοδομία είναι η πρόσφατη απόφαση να την …κλείσει για 3 μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας και άσκησης πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να ταλαιπωρηθούν και πάλι οι πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα