Μαρινάκης: Πήχης στη Βουλή οι 151 ψήφοι, η δύναμη της ΚΟ μας είναι 155
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που μπορεί να μιλάει για βαλκανοποίηση», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης.
Στις 151 ψήφους θέτει η κυβέρνηση τον «πήχη» στις ψηφοφορίες στη Βουλή, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,
«Για εμάς ο αριθμός είναι 155, η δυναμική, η δύναμη της ΚΟ μας. Επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχει και η άποψη και μάλιστα νομική, συνταγματολόγων περί του 151 σε αυτό το είδος των ψηφοφοριών (σ.σ.: προανακριτική) εμείς διαβεβαιώνουμε ότι ανεξαρτήτως του ποια θα είναι τελικά η κατάληξη της εκτίμησης από τη Βουλή, θεωρούμε ως πήχη το 151 και ο αριθμός που μας ενδιαφέρει είναι το 155», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Το Σύνταγμα βάζει ως κατώτατο όριο τους 200 βουλευτές στη σύνθεση της Βουλής. Αυτό είναι το μόνο το οποίο περιγράφεται στο Σύνταγμα. Και εδώ πέρα δεν είναι απόφαση ούτε της Βουλής ούτε της κυβέρνησης. Είναι μια δικαστική απόφαση η οποία έχει ένα σκεπτικό το οποίο δεν το έχουμε διαβάσει, δεν έχει έρθει το σκεπτικό της απόφασης για να σας απαντήσω», διευκρίνισε ο κ. Μαρινάκης για τη Βουλή που μένει με 297 βουλευτές μετά τη δικαστική απόφαση για τους «Σπαρτιάτες».
«Αν κρίνουμε από τον παλιό πατριωτισμό, αφού μιλάει για νέο πατριωτισμό ο κ. Τσίπρας, δηλαδή εκείνον των capital controls, της εξαπάτησης των πολιτών, όπου το όχι έγινε ναι, τις δήθεν υπερήφανες διαπραγματεύσεις και δεν έχουμε λόγο να τα θυμηθούμε, αλλά μας αναγκάζει να τα θυμόμαστε 10 χρόνια μετά ο υπαίτιος της συγκεκριμένης απόλυτης πρόκλησης χάους για τη χώρα. Τότε δεν θα πάρουμε τον καινούργιο πατριωτισμό, δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε. Σίγουρα είναι κάτι που στο τέλος της μέρας θα το αποφασίσουν οι πολίτες.
Επαναλαμβάνω όσα ανέφερα και στην χθεσινοβραδινή μου ανάρτηση και όσα είπα και στη χθεσινή μου συνέντευξη. Ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που μπορεί να μιλάει για βαλκανοποίηση, είναι ο πρωθυπουργός των ουρών των capital controls και της χρεοκοπίας», είπε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Η ιστορία και μάλιστα η όχι και τόσο μακρινή, έρχεται για να διαψεύσει κάθε λέξη την οποία λέει σε κάθε του νέα τοποθέτηση» συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του στο Μέγαρο Μουσικής, είπε:
«Αν κρίνουμε από τον παλιό πατριωτισμό, αφού μιλάει για νέο πατριωτισμό ο κ. Τσίπρας, δηλαδή εκείνον των capital controls, της εξαπάτησης των πολιτών, όπου το όχι έγινε ναι, τις δήθεν υπερήφανες διαπραγματεύσεις και δεν έχουμε λόγο να τα θυμηθούμε, αλλά μας αναγκάζει να τα θυμόμαστε 10 χρόνια μετά ο υπαίτιος της συγκεκριμένης απόλυτης πρόκλησης χάους για τη χώρα. Τότε δεν θα πάρουμε τον καινούργιο πατριωτισμό, δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε. Σίγουρα είναι κάτι που στο τέλος της μέρας θα το αποφασίσουν οι πολίτες. Επαναλαμβάνω όσα ανέφερα και στην χθεσινοβραδινή μου ανάρτηση και όσα είπα και στη χθεσινή μου συνέντευξη. Ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που μπορεί να μιλάει για βαλκανοποίηση, είναι ο πρωθυπουργός των ουρών των capital controls και της χρεοκοπίας».
«Η Ιστορία και μάλιστα η όχι και τόσο μακρινή, έρχεται για να διαψεύσει κάθε λέξη την οποία λέει σε κάθε του νέα τοποθέτηση», συμπλήρωσε.
Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:
Καλό μεσημέρι,
Ο Πρωθυπουργός κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει σήμερα στην 4η Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Σύνοδος Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης είχε διεξαχθεί, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Αύγουστο του 2023 στην Αθήνα.
Αύριο ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερή επίσκεψη στη Μολδαβία, από όπου αναμένεται να εκπέμψει μήνυμα στήριξης στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου και της ενέργειας.
Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Σουηδία, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σουηδό ομόλογό του, Ουλφ Κρίστερσον.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.
Στόχος του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, είναι η αντιμετώπιση και η αποτροπή πολύ επικίνδυνων παραβάσεων, οι οποίες συνδέονται με μεγάλο αριθμό ατυχημάτων.
Με την καθιέρωση κλιμακωτού χαρακτήρα ποινών, θα επιβάλλονται αυστηρότερες συνέπειες σε υπότροπους, οι οποίοι επαναλαμβάνουν σοβαρά παραπτώματα, καθώς και αυξημένες κυρώσεις στην περίπτωση που ο παραβάτης εμπλακεί σε ατύχημα.
Στις παραβάσεις, για τις οποίες θα εφαρμόζονται κλιμακωτές ποινές περιλαμβάνονται: η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη ή STOP, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η μεγάλη υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οι «κόντρες» και η οδήγηση μοτοσυκλέτας χωρίς κράνος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νέας δομής ποινών αποτελεί η αντιμετώπιση της χρήσης κινητού τηλεφώνου, που το 2024 ήταν η τρίτη αιτία πρόκλησης τροχαίων στην Ελλάδα. Σήμερα, ανεξαρτήτως της πρόκλησης ατυχήματος, η χρήση κινητού επισύρει αφαίρεση άδειας οδήγησης και πινακίδων για 60 ημέρες.
Από εδώ και στο εξής, εάν η παράβαση δεν προκαλέσει ατύχημα, προβλέπεται πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας για ένα μήνα, όμως στην πρώτη υποτροπή η χρηματική ποινή υπερδιπλασιάζεται στα 1.000 ευρώ και η απώλεια της άδειας φτάνει τους 6 μήνες.
Σε περίπτωση, δε, πρόκλησης ατυχήματος, η πρώτη υποτροπή επισύρει πρόστιμο 2.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας για τέσσερα έτη, ενώ για τη δεύτερη υποτροπή προβλέπεται πρόστιμο 4.000 ευρώ και 8ετής αφαίρεση άδειας οδήγησης.
Ανεξαρτήτως, όμως, εάν πρόκειται για την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη παράβαση, υπάρχει πλέον και ποινική διάσταση για την πρόκληση ατυχήματος, κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Επισύρεται, λοιπόν, κάθειρξη έως 10 έτη εάν προκλήθηκε βαριά σωματική βλάβη ή βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις, κάθειρξη 10 έως 20 ετών σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου και μέχρι ισόβια αν χαθούν πολλές ζωές.
«Στόχος μας είναι οι καθημερινές μετακινήσεις να γίνονται ολοένα και πιο ασφαλείς, για οδηγούς, για συνεπιβάτες, για τους ποδηλάτες και προφανώς για τους πεζούς, οι οποίοι συχνά είναι και τα αθώα θύματα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, χθες, από το βήμα της Βουλής.
Οι νέες αιτήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Μάιο ήταν υπερδιπλάσιες του μέσου όρου των προηγούμενων μηνών και έφτασαν τις 10.870, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 145%.
Παράλληλα, τον Μάιο πραγματοποιήθηκε ρεκόρ εξαμήνου στις νέες ρυθμίσεις οι οποίες έφτασαν τις 1.672 και αντιστοιχούν σε αρχικές οφειλές ύψους 602,7 εκατ. ευρώ. Ρεκόρ εξαμήνου καταγράφεται και στον αριθμό των νέων υποβολών αιτήσεων, οι οποίες φθάνουν τις 3.460. Έως σήμερα, ο συνολικός αριθμός των επιτυχών ρυθμίσεων ανέρχεται σε 36.572 και η συνολική αξία ρυθμισμένων οφειλών σε 12,17 δισ. ευρώ.
«Είναι παραπάνω από εμφανές, όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ότι «οι βελτιώσεις στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού τυγχάνουν της θετικής ανταπόκρισης των οφειλετών της μεσαίας τάξης και υπεραποδίδουν» σχολίασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.
Με νέα διάταξη νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο νομοσχέδιο για τον Νέο Τελωνειακό Κώδικα, όλοι οι διαχειριστές, σύμβουλοι, μέτοχοι και μέλη εταιρειών με ποσοστό συμμετοχής έως 5% θα μπορούν να προβαίνουν σε πωλήσεις ή γονικές παροχές και δωρεές των ακινήτων τους, ακόμα και όταν η εταιρεία με την οποία συνδέονται έχει χρέη προς το Δημόσιο.
Αν και για τα χρέη αυτά, με βάση τον νόμο, ευθύνονται αλληλεγγύως με την ατομική περιουσία τους, θα μπορούν στο εξής να λαμβάνουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας για να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, χωρίς να τους επιβάλλεται καμία παρακράτηση στο τίμημα το οποίο θα εισπράξουν.
Αυτό θα ισχύει εφόσον πληρούνται οι εξής δύο όροι:
Πρώτον, η εταιρεία να έχει νομίμως «τακτοποιήσει» όλα τα χρέη της (π.χ. από ΦΠΑ κ.λπ.), δηλαδή είτε να τα έχει εντάξει σε ρύθμιση την οποία πρέπει και να την τηρεί είτε τα χρέη αυτά να τελούν σε αναστολή, βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της ΑΑΔΕ και
Δεύτερον, τα ίδια τα πρόσωπα που θέλουν να μεταβιβάσουν δικό τους ακίνητο να μην έχουν καμία ιδιοκτησιακή σχέση με την εταιρεία (νομικό πρόσωπο ή οντότητα), ή η συμμετοχή τους στην εταιρεία να είναι εξαιρετικά περιορισμένη (κάτω από 5%).
Παράλληλα, περιορίζεται στο 7% η παρακράτηση τιμήματος πώλησης ακινήτου σε όσους συμμετέχουν ως αλληλέγγυοι σε ποσοστό άνω του 5% σε επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, με την προϋπόθεση ότι θα βάζουν σε ενέχυρο έτερο ακίνητό τους , ώστε να καλύπτεται από εμπράγματες ασφάλειες η διαφορά του τιμήματος από το 7% σήμερα έως το 70% που ίσχυε (ή έως το 50% σε περιπτώσεις οφειλών σε αναστολή είσπραξης).
Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε επί χρόνια μέλη επιχειρήσεων των οποίων οι περιουσίες ήταν δεσμευμένες παρά το γεγονός ότι είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και τις αποπλήρωναν με συνέπεια.
Την καθολική κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Σήμερα, περισσότεροι από 120.000 ασθενείς επισκέπτονται τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ανά μήνα, για να προμηθευτούν φάρμακα υψηλού κόστους.
Ωστόσο, από τις 16 Ιουνίου κάθε ασθενής μπορεί, χωρίς καμία επιβάρυνση, να λαμβάνει τα φάρμακά του, είτε είναι ψυχρής αλυσίδας είτε όχι, στο σπίτι του, το γραφείο, ή ακόμα και το εξοχικό του τους καλοκαιρινούς μήνες, εντός 24 έως 48 ωρών.
Για το σκοπό αυτό, χρειάζεται να διαθέτει ηλεκτρονική συνταγή, άυλη γνωμάτευση και να έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αποστολής κατ’ οίκον ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ. Οι συνταγές ελέγχονται και εκτελούνται από φαρμακοποιούς, ενώ η διακίνηση των φαρμάκων γίνεται από πιστοποιημένη εταιρεία. Για την υποστήριξη των πολιτών ο Οργανισμός έχει προβλέψει γραφείο υποστήριξης στα φαρμακεία του και στα σημεία διανομής, καθώς και τηλεφωνικό κέντρο.
Η υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους τέθηκε σε λειτουργία πιλοτικά πέρυσι την άνοιξη, εξυπηρετώντας ασθενείς που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, και πλέον εισέρχεται στη φάση της καθολικής εφαρμογής, καλύπτοντας όλους τους ασθενείς που εκτελούν τέτοιου είδους συνταγές.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι και παραμένει να μειώσει στο ελάχιστο όλες εκείνες τις χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες ταλαιπωρούσαν τους πολίτες και ειδικά εκείνους που είναι οι πλέον ευάλωτοι, όπως χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία, διευκολύνοντάς τους με μέτρα όπως τα ψηφιακά ΚΕΠΑ, η αύξηση του προσωπικού των ΚΕΠΑ, η θεσμοθέτηση λίστας μη αναστρέψιμων παθήσεων.
#ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απαντάει ο Γιαννακόπουλος μετά το «όχι» Μιλουτίνοφ – Σπάει συμβόλαιο εκατομμυρίων!
- Μεγάλο θαύμα στο νοσοκομείο Άρτας: Επανήλθαν στη ζωή τα δύο παιδάκια, που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο
- Πετρούπολη: Συνελήφθη ο άντρας που επιτέθηκε σε 46χρονη για την προτεραιότητα στο δρόμο
- Άραχθος: Μάχη για να σωθούν τα παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς αισθήσεις από τον ποταμό
- Άνοια: Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
- Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατέγραψε τα βάσανα που πέρασαν στο Εφετείο της Λαμίας από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Αυστρία: Αυτός είναι ο 21χρονος μακελάρης που πήρε τη ζωή 10 ανθρώπων – «Συγχώρεσε με μητέρα γι αυτό που θα κάνω»
- Πετρούπολη: Συνελήφθη ο 39χρονος που γρονθοκόπησε την οδηγό που δεν έκανε πίσω το αυτοκίνητό της
- Υπερψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Όλες οι αλλαγές
- Λίβερπουλ: Τινάζει την μπάνκα με την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες ογκολογικού σκευάσματος
- Μαρινάκης: Πήχης στη Βουλή οι 151 ψήφοι, η δύναμη της ΚΟ μας είναι 155
- ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 315 προσλήψεις εργασιακών συμβούλων
- Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 16 χρόνια λειτουργίας του με δωρεάν εκδηλώσεις
- Κακλαμάνης: Στις 151 ψήφους το όριο της ψηφοφορίας για Καραμανλή

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Μαρινάκης: Πήχης στη Βουλή οι 151 ψήφοι, η δύναμη της ΚΟ μας είναι 155
- ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες ογκολογικού σκευάσματος
- ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 315 προσλήψεις εργασιακών συμβούλων
- Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 16 χρόνια λειτουργίας του με δωρεάν εκδηλώσεις
- Κακλαμάνης: Στις 151 ψήφους το όριο της ψηφοφορίας για Καραμανλή
- Stay Awake: Δείτε την καμπάνια της Στέγης για το Athens Pride 2025
- Άραχθος: Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους μετά από ανάνηψη 20 λεπτών τα δύο παιδιά
- Απάντηση Πολάκη σε Τσίπρα: Αριστερή προοδευτική εναλλακτική λύση άμεσα, όχι σε ορίζοντα πενταετίας
- Καραμέρος: Μην τολμήσουν να βαφτίσουν πλειοψηφία τις 149 έδρες
- Στουρνάρας: Το ευρώ πρέπει να γίνει παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΗΠΑ: Στο στόχαστρο Ρεπουμπλικάνου βουλευτή η Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Το πολυτελές διαμέρισμα με θέα το Central Park όπου η Τζάκι Κένεντι πέρασε τα τελευταία της χρόνια
- H μεγάλη αλλαγή στην Εθνική ομάδα και η κίνηση-ματ του Γιοβάνοβιτς
- Υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία ο νέος ΚΟΚ: Τι αλλάζει - Ποιες ποινές αυστηροποιούνται
- Κτηματολόγιο: Ανάρτηση κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων σε Καλλιθέα και Π. Φάληρο
- Πιερρακάκης: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών IRIS μέχρι τέλος του έτους
- Χατζηδάκης: Ελληνική πρωτοπορία στις άμεσες πληρωμές με την αλματώδη ανάπτυξη του IRIS
- Γ. Στουρνάρας: Η υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ έχει και κοινωνική και πολιτική διάσταση
- Τα αρχαία ναυάγια των Φούρνων Ικαρίας
- UKMTO: Προειδοποιεί για εντάσεις στη Μέση Ανατολή και πιθανές επιπτώσεις στους ναυτικούς - Δείτε χάρτη