Μακρόν: Πιθανόν κόλλησα COVID «σε μια στιγμή αμέλειας» - Το μήνυμα στο twitter μετά τη διάγνωση (vid)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι είναι καλά, μια μέρα μετά τη διάγνωσή του με COVID-19, αλλά δουλεύει με πιο αργούς ρυθμούς ενόσω αναρρώνει. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώνει τακτικά για την υγεία του, και είπε ότι μπορεί να προσβλήθηκε από την ασθένεια σε μια «στιγμή αμέλειας». 

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι θα παραμείνει επικεντρωμένος στην αντίδραση της Γαλλίας στην πανδημία του κορονοϊού και στο Brexit. 

«Δουλεύω με λίγο πιο αργούς ρυθμoύς λόγω του ιού, αλλά

θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι σε ζητήματα υψηλής προτεραιότητας, όπως ο χειρισμός της πανδημίας ή, για παράδειγμα, ο φάκελος Brexit», δήλωσε ο Μακρόν σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter

{https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1339963294908616711?s=20}

«Ήθελα να σας καθησυχάσω - τα πάω καλά. Έχω τα ίδια συμπτώματα όπως χθες, ιδίως κόπωση, πονοκεφάλους, ξηρό βήχα, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που έπρεπε να συνυπάρξετε με τον ιό ή που συνυπάρχετε με αυτόν σήμερα». 

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ο οποίος μεταφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Λα Λαντέρν, μια κατοικία που τίθεται στη διάθεση των γάλλων προέδρων, στις Βερσαλλίες, είπε ότι δεν αναμένει ότι η υγεία του θα χειροτερέψει. 

Ο Mακρόν είχε πολλές συναντήσεις με άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες ημέρες. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο γάλλος πρόεδρος είναι απίθανο να υποφέρει από τα χειρότερα συμπτώματα της αναπνευστικής νόσου καθώς είναι σχετικά νέος, 42 ετών, μη καπνιστής, δεν είναι υπέρβαρος και έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη. 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα