Μακελειό στο Τέξας: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο και σκότωσε δέκα άτομα (βίντεο)

«Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη», είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα Houston Chronicle.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης εισέβαλε σε αίθουσα καλλιτεχνικών λυκείου στη Σάντα Φε με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροβόλησε μια μαθήτρια, ενώ στη

συνέχεια άρχισε να πυροβολεί «παντού».

Μέχρι στιγμής οι τοπικές αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς. Νωρίτερα το CNN επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί στη σκηνή και ο κύριος ύποπτος κρατείται από την αστυνομία που εξετάζει όλο το οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της.

Συνολικά δύο άτομα κρατούνται από την αστυνομία. Ο πρώτος ύποπτος -αυτός που πιστεύεται ότι ξεκίνησε τους πυροβολισμούς- είναι ένα αγόρι που σύμφωνα με ισχυρισμούς είναι μαθητής του σχολείου και το δεύτερο άτομο -το οποίου το φύλλο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί- επίσης πιστεύεται ότι είναι μαθητής του σχολείου.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε.

"Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους" ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια.

Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου. Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, 12 άτομα από το σχολείο έχουν μεταφερθεί σε τρία νοσοκομεία. Τέσσερα από αυτά βρίσκονται στο Clear Lake Regional Medical in Webster, δύο στο Mainland Medical Center και τρία στο John Sealy University of Texas Medical Branch in Galveston.

Σύμφωνα με το CNN τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

Το περιστατικό των πυροβολισμών σε σχολείο είναι το 22ο στις ΗΠΑ για φέτος.

Μια μαθήτρια του σχολείου, η Λίλα Μπάτλερ ανέφερε στο δίκτυο KTRK-TV ότι γύρω στις 07:45 τοπική ώρα σήμαναν οι σειρήνες πυρασφάλειας κι οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις τους. Πρόσθεσε ότι κάποιοι μαθητές άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της.

Η Σάντα Φε είναι μια πόλη 13.000 κατοίκων και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Χιούστον. Στο συγκεκριμένο λύκειο φοιτούν περίπου 1.400 μαθητές.

{https://twitter.com/FoxNews/status/997473048394641408}

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Λύκειο του Σάντα Φε στο Τέξας.

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί σε ένα Λύκειο στο Τέξας, μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

«Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Τέξας. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδεχομένως να περιμένουμε άσχημα νέα» ήταν το tweet του προέδρου των ΗΠΑ.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/997493407097524224}

Λίγο πριν, ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου KHOU επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, ανέφερε ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το CNN κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς».

{https://twitter.com/CNBCnow/status/997500518300762112}

Για το περιστατικό ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πένς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παρέδωσε: «Είμαστε μαζί σας»

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος ανέφερε: «Αφήστε με να αναφερθώ στους πυροβολισμούς που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Λύκειο στη Σάντα Φε. Ο πρόεδρος και εγώ έχουμε ενημερωθεί και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Θα παραχωρήσουμε όλους τους κυβερνητικούς πόρους και θα ενημερώσουμε όλα τα διοικητικά πρόσωπα των σχολείων για αυτό το περιστατικό. Αυτό που λέμε στους μαθητές, τις οικογένειες, τους καθηγητές του λυκείου της Σάντα Φε, όλους όσους προσβλήθηκαν και όλη την κοινότητα (είναι ότι) είμαστε μαζί σας. Προσευχόμαστε για εσάς και ξέρω ότι για σας προσεύχεται και ο κόσμος της Αμερικής.

{https://twitter.com/VP/status/997495971775823872}

{https://twitter.com/cnnbrk/status/997492837544579072}

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό Gunviolence Archive, το προηγούμενο έτος ο γενικός αριθμός των περιστατικών που περιλάμβαναν χρήση όπλου στην Αμερική ήταν 61.691. Οι θάνατοι ανήλθαν στους 15.618 και οι τραυματισμοί στους 31.234. ο αριθμός των παιδιών ηλικίας έως 11 ετών που πέθαναν ή τραυματίστηκαν από ανάλογα περιστατικά φτάνει τα 735 και των εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών τα 3.240. Την ίδια στιγμή τα περιστατικά των μαζικών πυροβολισμών αγγίζουν τα 346. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς το 2017 ήταν 316.

Keywords
Τυχαία Θέματα