Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός γνώριζε για την επίθεση 9' πριν συμβεί! - Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Άφωνη έχει μείνει η κοινή γνώμη στη Νέα Ζηλανδία μετά την αποκάλυψη ότι η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν έλαβε εννέα λεπτά πριν το μακελειό το «μανιφέστο» του δράστη. Την ίδια στιμή, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στους 50.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Είμαι μία από τους τριάντα ανθρώπους που έλαβαν το μανιφέστο, το οποίο εστάλη εννέα λεπτά πριν την επίθεση».

Οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσε ο 28χρονος

Μπρέντον Τάραντ σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς ανέρχονται πλέον στους 50. «Από χθες το βράδυ, καταφέραμε να περισυλλέξουμε όλα τα θύματα και από τις δύο τοποθεσίες και κατά την επιχείρηση αυτή εντοπίσαμε άλλον έναν νεκρό» είπε ο Μάικ Μπους, ο διοικητής της αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από τα πυρά του Τάραντ τραυματίστηκαν 50 άνθρωποι. Από αυτούς οι 36 –οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση– νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Κράιστσερτς ενώ ένα μικρό κορίτσι έχει μεταφερθεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Στάρσιπ του Όκλαντ.

Ο Μπους είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα τζαμιά θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να βεβαιωθούν οι αρχές ότι δεν υπάρχει καμία απειλή.

Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα πρόσωπο διώκεται για τις επιθέσεις και ότι οι δύο άλλοι ύποπτοι που είχαν προσαχθεί δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα