Μάικ Πομπέο: Επίσκεψη στην Ελλάδα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλο, Δένδια

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Οπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Νίκος Δένδιας, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, συμμετείχε στο διατλαντικό

δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο, με την ατζέντα της συνάντησης να περιλαμβάνει τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Από 1-6 Οκτωβρίου ο Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στην Ιταλία, το Βατικανό, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα.

Η περιοδεία του κ. Πομπέο θα ξεκινήσει από το Βατικανό, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο, ενώ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας, Καρδινάλιο Παρολίν και τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα κράτη Αρχιεπίσκοπο Κάλαντερ.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί στην Ρώμη με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα, τον πρωθυπουργό Κόντε και τον υπουργό Εξωτερικών Ντι Μάιο, ενώ θα επισκεφθεί το Αμπρούτσο για να περιηγηθεί στο σπίτι του προγόνου του.

Αμέσως μετά θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό Μάρκοβιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Νταρμανόβιτς.

Ο Πομπέο θα βρεθεί στη συνέχεια στη Βόρεια Μακεδονία, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Πενταρόφσκι, τον πρωθυπουργό Ζάεφ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Αμερικανός υπουργός θα περιηγηθεί στο συγκρότημα της Μονής Θεοτόκου «Περίπλεπτος», ενώ θα επισκεφθεί και τη λίμνη Οχρίδα. Τελευταία του στάση θα είναι η Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάικ Πομπέο, Επίσκεψη, Ελλάδα - Συναντήσεις, Μητσοτάκη Παναγιωτόπουλο Δένδια,maik pobeo, episkepsi, ellada - synantiseis, mitsotaki panagiotopoulo dendia