Μαφιόζικη ενέδρα στο Χαϊδάρι: Ο κύκλος του αίματος - Τι ψάχνουν οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ

Εμπλοκή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έπειτα από νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες για τη μαφιόζικη ενέδρα στο Χαϊδάρι. Η ΕΛΑΣ ερευνά γιατί τον 49χρονο που πυροβόλησαν άγνωστοι μέρα μεσημέρι, τον συνόδευε μηχανή με δύο άνδρες αστυνομικούς, που ήταν αστυνομικοί εκτός υπηρεσίες, ανταπέδωσαν τα πυρά στους δράστες και

εικάζεται ότι εργάζονταν άτυπα ως προσωπική φρουρά του επιχειρηματία.

Το απόγευμα της Τρίτης ο 49χρονος επιχειρηματίας στον οποίο έστησαν καρτέρι θανάτου στο Χαϊδάρι υπέκυψε στα τραύματά του. Υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο κι έπειτα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας πολλαπλά τραύματα.

Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο, προέρχονται από όπλα αστυνομικών, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι «βρισκόμασταν εκτός υπηρεσίας και πυροβολήσαμε κατά των δραστών, οι οποίοι ωστόσο διέφυγαν».

Η εμπλοκή των δύο αστυνομικών, που ήταν εκτός υπηρεσίας,προκάλεσαν την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι εκτός από τους δράστες, είχαν πυροβολήσει και αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν παρόντες στην επίθεση, ενώ βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Εντοπίστηκαν από τις κάμερες από τους συναδέλφους τους και κλήθηκαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το astinomiko.gr, υποστήριξαν ότι “τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους εκτελεστές”. Ωστόσο, ο ρόλος τους ερευνάται πλέον από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η Αστυνομία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες σε όλο το μήκος της διαδρομής που έκανε ο 50χρονος άνδρας και αναζητεί μαρτυρίες για να συνθέσει το προφίλ των δραστών. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν το Καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Το καρτέρι θανάτου

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή πυροβόλησαν στις 11.00 το πρωί της Τρίτης τον 49χρονο επιχειρηματία, κατά την ώρα που εξερχόταν από το όχημά του, μάρκας BMW, τύπου SUV, σε κεντρικό δρόμο του Χαϊδαρίου και συγκεκριμένα στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου.

Ο άνδρας βρισκόταν στη θέση του οδηγού, με το όχημά του σταθμευμένο παραπλεύρως του δρόμου, όταν άγνωστοι δράστες, διερχόμενοι με μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον.

Έξι κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί στον τόπο της αιματηρής επίθεσης. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα τους, το οποίο οδηγούσε το ΙΧ αυτοκίνητο του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι δύο ένοπλοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το αυτοκίνητο, όπου πυροβόλησαν τον οδηγό και στην συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Το θύμα της επίθεσης είχε μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο της Ασφάλειας Αττικής κατά το παρελθόν, για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ το τελευταίο διάστημα φέρεται ότι κυκλοφορούσε πάντοτε με συνοδεία.

Το θύμα είχε και δεύτερο αυτοκίνητο BMW, όπως αυτό το οποίο οδηγούσε σήμερα, ωστόσο το είχε δώσει σε εταιρεία για τη θωράκισή του.

Η επίθεση το 2016

Το 2016, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, είχαν τοποθετήσει τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος στην είσοδο του διώροφου κτιρίου της επιχείρησης που διατηρούσε το θύμα, επί της λεωφόρου Αθηνών.

Από την έκρηξη είχαν σημειωθεί μόνο υλικές ζημιές στους υαλοπίνακες του καταστήματος. Οι ιδιοκτήτες -το θύμα και ο συνέταιρός του- υποστήριξαν τότε ότι δεν είχαν δεχθεί απειλές ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν κάποιο λόγο που θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της βομβιστικής επίθεσης.

Το όνομά του κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί στα διοικητικά ποδοσφαιρικής ομάδας της επαρχίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του σε χαρτοπαικτικές λέσχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα