Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κρήτη, κινδυνεύουν σπίτια στην Κνωσό (vid)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Κνωσού, στο Ηράκλειο. Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο.

Συναγερμός σήμανε και στην Κνωσό, στο Ηράκλειο, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου έχουν σπεύσει όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και ενισχύονται

διαρκώς.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Από τη φωτιά απειλούνται κατοικίες.

Πυρκαγιά και στην Κάρυστο

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κάρυστο Ευβοίας.

Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν ελλοχεύει κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1278627919485636608?s=20}

«Εχθρός» οι ισχυροί άνεμοι

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι είναι αυτοί που προβληματίζουν τους πυροσβέστες, που επιχειρούν στη Κάρυστο, την ώρα που οι φλόγες κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών.

Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση.

Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα