Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μεγάλη φωτιά στη Σάμο - Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία - Όλα τα μέτωπα (pic+vid)

Σε πύρινο κλοιό η χώρα καθώς υπάρχουν πολλά μέτωπα πυρκαγιάς.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου καθώς ξέσπασε φωτιά στον Ασπρόπυργο στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους. Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στη συμβολή της περιφερειακής Αιγάλεω με την Λεωφόρο ΝΑΤΟ και έκαψε χαμηλή βλάστηση.

Δεν υπήρξε κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος

και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. 

Αρχικά στο σημείο είχε,αν μεταβεί 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες, άλλα 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 1 ομάδα πεζοπόρου και 2 ελικόπτερα ενώ στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι δυνάμεις.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1165207542936551425}

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Φωτιά στη Σάμο

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία.

Πυρκαγιά σε Αχαΐα και Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ριόλου, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πυρκαγιά που μαίνεται σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας.

Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 μηχάνημα έργου της Περιφέρειας. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Επίσης σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι και η πυρκαγιά στην περιοχής της Βάρδας Ηλείας, που καίει σε γεωργική κυρίως έκταση. Δεκαπέντε οχήματα με 32 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 10 ανδρών επιχειρούν τον πλήρη έλεγχό της με τη βοήθεια τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Πυρκαγιά στα Ιωάννινα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1165272533819691013}

Φωτιά στη Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή 'Αγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιτόπου βρίσκονται 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα