Μάχη για την ζωή του δίνει ο 52χρονος Αλ. Σταματιάδης - Το χρονικό της επίθεσης

Οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των ληστών που εισέβαλαν χτες τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας Σταματιάδη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα καταθέσεις από την γυναίκα και τον γιο του επιχειρηματία, η ΕΛΑΣ έχει φτάσει στα εξής συμπεράσματα:

- Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν δεν διαφέρει σε κάτι από άλλα δίδυμα ληστών που το τελευταίο διάστημα «χτυπάνε» στα βόρεια προάστια. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι που να τους χαρακτηρίζει στον τρόπο δράσης καθώς παραβιάζουν πόρτα

ή παράθυρο με το διαρρηκτικό εργαλείο για να γλιστρήσουν μέσα. Έτσι, περιμένουν να «μιλήσει» η βαλλιστική έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που μπορεί να δώσει απαντήσεις αν τυχόν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

- Ψάχνουν πρόσφατες αποφυλακίσεις διαρρηκτών που δρούσαν στο παρελθόν στην περιοχή που να ταιριάζουν με το προφίλ του διδύμου.

- Μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή, προσπαθούν να διαπιστώσουν το μέσο διαφυγής των δραστών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία καθώς φέρεται να γνώριζαν ότι δεν διέθετε σύστημα συναγερμού ή κάμερες.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς», μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Στη ΜΕΘ εισήχθη ο 52χρονος μετά από το πολύωρο χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε χθες στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Ο άτυχος άνδρας βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Σοκάρει η μαρτυρία της γυναίκας του

«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του. Είδα τον ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ήταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί. Έβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά τον ληστή. Τότε είδα τον δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν», αυτά ήταν τα λόγια της γυναίκας του 52χρονου επιχειρηματία.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Μπροστά στα μάτια της εκτυλίχθηκε το άγριο σκηνικό τη νύχτα, όταν ο σύζυγός της βγαίνοντας από την κρεβατοκάμαρα έπεσε πάνω στους ληστές και όρμησε κατά πάνω τους με τα χέρια. Ο ένας κουκουλοφόρος τον χτύπησε στο κεφάλι με λοστό. Ο 52χρονος έπεσε κάτω αλλά σηκώθηκε ξανά και όρμησε εκ νέου στους ληστές με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τον πυροβολήσει δυο φορές στην πλάτη. Οι δράστες αμέσως μετά τη συμπλοκή τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να πάρουν τίποτα.

Ο γιος του επιχειρηματία βρισκόταν στη σοφίτα και μέχρι να κατέβει, ακούγοντας τη φασαρία, βρήκε τον πατέρα του αιμόφυρτο στο πάτωμα. Αμέσως, σύζυγος και γιος κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε αμέσως στο Γ.Γεννηματάς. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει χάσει πολύ αίμα και μπήκε αμέσως στο χειρουργείο, το οποίο ήταν πολύωρο. Μάλιστα ακολούθησε και δεύτερο. Ο 52χρονος επιχειρηματίας φέρει τραύματα από χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και από δυο σφαίρες, σε πολλά όργανα, στον πνεύματα, ενώ κατά πληροφορίες του αφαίρεσαν και το νεφρό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο επιχειρηματίας φέρει τραύμα και στο μηρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα