Μ. Σπυράκη: Έχετε ακούσει τους συνομιλητές μας να μιλάνε για «Βόρεια» Μακεδονία;

«Μήπως σκέφτονται οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από τη Βουλή και η κυβέρνηση να επικυρώσει τη συμφωνία με την πλειοψηφία των παρόντων; Έχουν υπογράψει τη συμφωνία που παράγει αποτελέσματα και έχουν δώσει στα Σκόπια αυτά που θέλανε. Ο κόσμος το ξέρει».

ΕΡ: Για τις αποκαλύψεις για το Σκοπιανό;

ΑΠ: Βρισκόμαστε μπροστά σε επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών. Ήθελαν οι Σκοπιανοί από το 2008 το έθνος και η γλώσσα τους να ονομάζονται μακεδονική και δεν τους το δώσαμε

και ήρθε η σημερινή κυβέρνηση και έβαλε την υπογραφή της σε αυτό. Όποιος από τους ΑΝΕΛ κλαίγεται στις κάμερες για τη Μακεδονία, πρέπει να του πούμε ότι δίνει μια παράσταση χωρίς ακροατήριο. Δώσαμε την ευκαιρία στους βουλευτές των ΑΝΕΛ να πουν ναι στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και μην υπογράψει αυτή η κυβέρνηση τη συμφωνία. Πήραμε ένα ηχηρό όχι και ο κ. Καμμένος κράτησε το χέρι του κ. Τσίπρα κατά την υπογραφή της συμφωνίας. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ παρενέβη και δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει αυτή τη συμφωνία. Ας τολμήσουν να φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή, εμείς θα είμαστε μέσα στη Βουλή - το τονίζω αυτό- θα καταψηφίσουμε δεν θα επικυρώσουμε. Δεν λέμε άλλα εντός και άλλα εκτός Ελλάδας.

ΕΡ: Αν η συμφωνία κυρωθεί από την ελληνική Βουλή πριν γίνουν εκλογές;

ΑΠ: Αυτό είναι ένα υποθετικό σενάριο. Με ποια πολιτική νομιμοποίηση θα κυρώσει η κυβέρνηση την συμφωνία; Με ποια πολιτικά καύσιμα; Όταν κάθε μέρα αποκαλύπτεται τι έχει παραδώσει στα Σκόπια; Πώς θα έρθει να την κυρώσει όταν διεθνώς ο προσδιορισμός «Βόρεια» έχει φύγει μπροστά από την ΠΓΔΜ; Ακούσατε τους συνομιλητές μας να αποκαλούν τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία; Ακούσατε τον υφυπουργό των ΗΠΑ ή τον κ. Ντιμιτρόφ να την αποκαλούν Βόρεια Μακεδονία; Ή μήπως σκέφτονται οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από τη Βουλή και η κυβέρνηση να επικυρώσει τη συμφωνία με την πλειοψηφία των παρόντων; Έχουν υπογράψει τη συμφωνία που παράγει αποτελέσματα και έχουν δώσει στα Σκόπια αυτά που θέλανε. Ο κόσμος το ξέρει. Πέρα από τις μεγάλες κουβέντες για τη Μακεδονία αγαπούν τις καρέκλες τους και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα