Μ. Παναγιωτάκης - ΔΕΗ: Η ΔΕΗ δεν καταρρέει, αλλά ισχυροποιείται

Μ. Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν καταρρέει, αλλά ισχυροποιείται

Για «πρωτοφανή ορυμαγδό επιθέσεων» και «αρνητικής δημοσιότητας» εναντίον της ΔΕΗ από «συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ» έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Documento», επεσήμανε ότι ανασύρονται «επουσιώδεις ή και ανύπαρκτες υποθέσεις του παρελθόντος, με ανυπόστατα στοιχεία,

ψεύδη και σαθρά επιχειρήματα και "αναλύσεις", που καταπίπτουν κατά κανόνα στη γένεσή τους».

Μάλιστα, παρατήρησε ότι «άγγιξαν και ξεπέρασαν τα όρια σοβαρότητας, εμπλέκοντας τη ΔΕΗ στη Συμφωνία των Πρεσπών λόγω της εξαγοράς εταιρείας στην ΠΓΔΜ».

«Η επωδός είναι πάντα η ίδια: Η ΔΕΗ καταρρέει. Ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είμαι όμως υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τη ΔΕΗ, και βέβαια τα εκατομμύρια των πελατών της, τους εργαζομένους της, τους μετόχους της, ιδιαίτερα τους μικρομετόχους, οι οποίοι επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα που δημιουργείται, πωλούν τις μετοχές όσο - όσο» έσπευσε να προσθέσει.

Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε ότι «η ΔΕΗ όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά είναι ισχυρότατη, και έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ακόμη ισχυρότερη με διεθνή παρουσία -ηγέτης στην αγορά της Βαλκανικής».

Μάλιστα, επικαλέστηκε τα πρόσφατα οικονομικά μεγέθη της Επιχείρησης, τα οποία -όπως ισχυρίστηκε- μιλούν μόνα τους:

Την 3ετία 2015 - 2018, η ΔΕΗ δαπάνησε πάνω από 1,2 δισ. ευρώ για επενδύσεις (π.χ. Πτολεμαΐδα V)
Κατέβαλε 1,2 δισ. ευρώ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το άνοιγμα της αγοράς (NOME), την υπόθεση Energa - Hellas Power.
Μείωσε το δανεισμό κατά 20%, δηλαδή κατά 820 εκατ. ευρώ
Πλήρωσε φόρους 1,5 δισ. ευρώ
580.000 νοικοκυριά στηρίζονται χάρη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο
Έκπτωση 15% στους συνεπείς οικονομικά καταναλωτές
«Είναι αυτή εικόνα επιχείρησης που καταρρέει» διερωτήθηκε τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα