«Λύγισε» ο Τσιτσιπάς με τους φιλάθλους να τον αποθεώνουν: «Η πιο σημαντική νίκη της καριέρας μου» (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις μετά τον μεγάλο ημιτελικό έκλαψε, καθώς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, με όλο το γήπεδο να τον αποθεώνει. Δε ξέχασε τη Μαρία Σάκκαρη και την Ελλάδα.

Με τους φιλάθλους που ήταν το κεντρικό κορτ των γηπέδων του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλαψε μετά τον μεγάλο ημιτελικό, καθώς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα με το γήπεδο να τον αποθεώνει. Δεν ξέχασε

τη Μαρία Σάκκαρη και την Ελλάδα.

Ο Έλληνας τενίστας ξέσπασε σε λυγμούς μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros και τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έρχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, είχα όνειρο να παίξω στο Roland Garros, ποτέ δε φανταζόμουν...», είπε ο Τσιτσιπάς χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την φράση του...

«Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό. Έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, μου έδειξε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα. Το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου είναι ότι έπρεπε να βγω έξω και να δώσω τη μάχη μου. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου.

Ήταν πολλοί Έλληνες στο γήπεδο σήμερα. Άκουσα πολλά ελληνικά σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Η Μαρία κι εγώ έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να το επιτύχουμε αυτό», κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

{https://twitter.com/rolandgarros/status/1403394127614599171?s=20}

«Ήταν όνειρο από τα παιδικά μου χρόνια να βρεθώ στο Roland Garros»

Στη συνέχεια ο Έλληνας άσος στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ έκανε ένα... φλας μπακ στην καριέρα του και το πώς έφτασε στον μεγάλο τελικό του συγκεκριμένου τουρνουά, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

«Μου έρχονται όλα σαν φλας μπακ στο μυαλό μου. Από παιδί που ξεκίνησα να παίζω τένις στα γήπεδα της Γλυφάδας ήταν όνειρο από τα παιδικά μου χρόνια να βρεθώ στο Roland Garros. Ήταν ένας αγώνας με αντίπαλο που δεν παρατάει ποτέ.
Είμαι πολύ περήφανος που ξεπέρασα τα δύσκολα σημεία του ματς και έτσι έφτασαν στον μεγάλο τελικό του Roland Garros».

Ζβέρεφ: «Δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ημιτελικοί»

«Δεν είμαι πλέον σε φάση που τα σπουδαία ματς με αφήνουν ικανοποιημένο», ανέφερε ο χαμένος του ημιτελικού, Αλεξάντερ Ζφέρεφ, στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Στέφανο Τσιτσιπά, εξηγώντας το γιατί έχασε απ΄ο τον Έλληνα τενίστα. «Έχασα, δεν είμαι στον τελικό. Αν ήταν καλό ματς; Ήταν. Στο τέλος της ημέρας, όμως, αύριο θα πετάξω για το σπίτι. Δεν υπάρχει κάτι θετικό σε αυτό», τόνισε, ακόμα, ο 24χρονος Γερμανός και συνέχισε: «Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ημιτελικοί. Μπορεί να ακούγεται κακό ή εγωπαθές, αλλά δεν προσπαθώ να είμαι εγωπαθής. Απλά λέω πώς είναι τα πράγματα. Δεν θα με ενδιέφερε ούτε ο τελικός, για να είμαι ειλικρινής, αν δεν κέρδιζα το τουρνουά. Το Wimbledon είναι σε δύο εβδομάδες και ανυπομονώ γι' αυτό».

Μίλησε και για τον αγώνα με τον «Στεφ», ο Νο.6 τενίστας στον κόσμο: «Ξεκίνησα να παίζω τένις στο τρίτο σετ. Απέναντι σε κάποιον σαν τον Στέφανο, ίσως ήταν αργά. Αν έκανα μπρέικ στο πέμπτο, ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Δεν το έκανα, όμως. Δεν γίνεται να μένω πίσω με δύο σετ κόντρα σε έναν τοπ παίκτη σαν τον Στέφανο και να περιμένω να νικήσω κάθε φορά. Το έκανα στο US Open. Το έχω ξανακάνει. Το σημαντικό πράγμα που βγαίνει από αυτό το ματς είναι τα δύο πρώτα σετ. Θα πρέπει να παίζω καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα